in ,

Slimme truc die je orchideeën laat bloeien als nooit tevoren, met deze eenvoudige stappen

Na het toepassen van deze speciale truc heb je nooit meer te maken met slappe orchideeën of hoef je ze dood te zien gaan.

Soms lijkt het bij het behandelen van orchideeën alsof niets wil helpen. Je kunt de grond van je orchidee veranderen, meer of minder water geven, de locatie van de plant veranderen, maar soms maakt het geen enkel verschil. Als dit bij jou ook het geval is, bieden we je een onfeilbare truc aan.

De Zweedse Helén Nordvall deelde haar methode met Året Runt:

“Ik heb lange tijd van alles uitgeprobeerd en veel adviezen gelezen. Ik gaf water van boven, van onderaf, ik gaf meststof… ik testte alles, maar niets werkte. Dat is waarom ik zo blij was toen ik eindelijk de oplossing vond.”

Lees ook  Daarom kunnen sommige mensen niet zacht niezen - Ken jij er ook een?

Toen Helén het voor de eerste keer probeerde, had ze twee orchideeën in huis die ze achter de gordijnen had verborgen, omdat ze er zo slecht uitzagen.

De truc:
Ze nam de planten uit hun potten, verwijderde alle grond, maakte de wortels los en spoelde ze onder de kraan af.

Ze plaatste de planten vervolgens in grotere, doorzichtige potten om het zonnelicht makkelijker doorgang te verschaffen. Daarna vulde ze de potten met water tot aan de wortels.

“Twee weken later waren de twee orchideeën volledig hersteld. Het is nu twee maanden later en ze staan prachtig in bloei! We hadden zelfs een nieuwe scheut. Ik was zo blij!” vertelde Helén.

Lees ook  Na 19 jaar huwelijk ontdekte Jan dat zijn vrouw vroeger een man was

Het enige waar nu goed op moet worden gelet, is dat het water van de orchideeën goed wordt ververst. Helén ververst het water één keer per week en spoelt daarna de wortels af.

“Het was zo geruststellend en zo gemakkelijk. Ik heb niet echt groene handen, maar ik hou veel van orchideeën. Het is heel leuk om ze niet weg te hoeven gooien”, vertelde ze.

Wie houdt er niet van orchideeën? Deze planten zijn zo mooi! En met deze tip hoeft niemand meer hun prachtige orchideeën weg te gooien.

Vrouw geeft haar eigen jas aan hond zodat hij warm blijft terwijl hij buiten wacht

Getuige die uitgebreid over Taghi verklaarde, vermoord in Spanje