in

Slachtoffer verkrachting (78) ontsnapte aan de dood: ‘Er is grof geweld gebruikt’

De 78-jarige vrouw die vorige week in haar flatwoning aan de Gijsinglaan in Rotterdam-Delfshaven op brute wijze werd ver kracht, is daarbij aan de dood ontsnapt.

De verdachte gebruikte zo veel geweld, dat het slachtoffer dat bijna met haar leven heeft moeten bekopen.

De 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt daarom verdacht van een poging doodslag. Ook verwijt het Openbaar Ministerie (OM) hem diefstal met geweld en ver krachting.

Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft beslist dat de man voorlopig nog eens twee weken in de cel blijft.

Het OM wil vanwege de privacy van het slachtoffer en in het belang van het onderzoek niet op details ingaan.

Lees ook  Jongen (16) zwaargewond na steekpartij door 15-jarige

,,Het enige dat we kunnen zeggen, is dat er grof geweld is gebruikt’’, meldt een woordvoerder.

De alleenwonende vrouw die zwaargewond in haar woning werd aangetroffen, ligt nog altijd in het ziekenhuis. Over haar toestand worden geen mededelingen gedaan.

Kantje boord
,,Maar’’, zegt een buurman die niet met zijn naam in de media wil, ,,ik heb begrepen dat het kantje boord is geweest en dat ze geluk heeft dat ze er nog is. Voor mensen die dit een ander aandoen, heb ik geen woorden. Hoe laag kun je zijn?’’

Het vermoeden bestaat dat de verdachte met zijn doelwit mee naar binnen is geglipt toen ze haar huisvuil buiten zette en daarna met haar mee is gelopen en haar woning is binnengedrongen.

Lees ook  Man krijgt 37 maanden cel voor mishandeling en aan randing dochter: “Ik snij je in stukken als je iets zegt”

De vrouw werd eerst ver kracht, waarna haar belager op zoek ging naar waardevolle voorwerpen. Voor zijn vertrek ging hij de vrouw weer te lijf, waarschijnlijk om haar om te brengen.

Dankzij de vele camera’s in de omgeving van de Gijsinglaan had de politie de verdachte snel ‘letterlijk’ in beeld en was duidelijk naar wie moest worden gezocht.

Twee dagen later kon de man bij een metrocontrole in het station Rotterdam Centraal worden aangehouden.

Jong meisje krijgt klappen in gezicht als ze geen mondkapje draagt in tram: ‘Ze was in shock’

Politie haalt levensgevaarlijke ‘rijdende vuilnisbak’ van de weg