in

Sekstoerist (70) uit Nijmegen krijgt tien jaar cel en tbs voor misbruiken jongetjes in Azië

De rechtbank in Rotterdam heeft vandaag de 70-jarige Johannes S. uit Nijmegen veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging, voor het plegen van on tucht met dertien minderjarige jongens in verschillende landen.

In de periode 2004-2010 reisde S. naar Vietnam, Sri Lanka, de Krim (Oekraïne), Moldavië en India om zich daar aan kinderen te vergrijpen.

Volgens de rechtbank ging hij ‘doelbewust en berekenend’ te werk. Het vonnis is conform de eis van het Openbaar Ministerie.

De politie arresteerde S. op 3 februari vorig jaar. Ze doorzochten zijn huis drie keer en namen versleutelde gegevensdragers in beslag, die hij achter een radiator had verstopt, gewikkeld in zwart folie.

Lees ook  Man steekt nieuwe vriend van zijn ex-vrouw dood voor school in Deurne: “Hij wandelde rustig weg, hij deed niet eens de moeite om te lopen”

Internationaal netwerk
Volgens het OM was S. actief in een internationaal netwerk van pedoseksuelen. Hij maakte p*rnografische foto’s van zijn slachtoffertjes, die hij uitwisselde met kinders*kstoeristen in West-Europa.

S. communiceerde met hen via versleutelde pgp-telefoons en via het darkweb. Ook ontmoetten zij elkaar fysiek.

,,Als gelijkgestemden bleken zij elkaar te hebben gevonden in het afreizen naar veelal Aziatische landen waar hun focus op maar één ding lag: met zo veel mogelijk jonge jongens s*ks hebben.

En daar ook foto’s van maken om er eenmaal weer thuis nog eens van te kunnen nagenieten”, zei de officier van justitie eerder deze maand bij de onderbouwing van de strafeis.

Bij het bepalen van de straf woog de rechtbank mee dat S. over een periode van jaren een groot aantal slachtoffers heeft gemaakt.

Lees ook  Daan (26) doodgeschoten in eigen huis, ouders wanhoop nabij: 'Wij hebben geen kind meer’

Ook hield de rechtbank rekening met eerdere veroordelingen voor het mis bruiken van een 7-jarig jongetje en voor het bezit van kinderp*rnografie.

Forse straffen
Meerdere leden uit het pedos*ksuele netwerk waartoe S. behoorde zijn in hun thuisland al veroordeeld tot forse gevangenisstraffen.

Het OM heeft samengewerkt met de Britse, Belgische, Noorse en Canadese politie. Het onderzoek naar S. gaat door.

Mogelijk wordt hij in de toekomst nogmaals vervolgd voor andere strafbare feiten, zoals zijn rol op kinderpornofora en kindermis bruik tijdens meer recente reizen.

Ook loopt nog onderzoek naar de in beslag genomen gegevensdragers.

Wat betekenen deze mysterieuze nieuwe pijlen op Belgische snelwegen?

Zeven paarden dood door blikseminslag: ‘Ik denk dat ze in één klap overleden zijn’