in

Science says: lengteverschil is een belangrijke indicator voor een gelukkige relatie

Hoeveel schelen jij en je geliefde?
Respect, vertrouwen, loyaliteit: er zijn heel veel factoren die voor een gezonde en gelukkige relatie kunnen zorgen. Maar wist je dat lengteverschil ook in dit rijtje hoort? Volgens onderzoek is lengteverschil tussen twee geliefdes namelijk een indicator voor een gelukkige relatie.

Lange man
De ene vrouw kijkt gelijk naar de schoenen van een man, de ander naar zijn haarkleur of ogen. Ook belangrijk, maar waar je volgens onderzoek écht op zou moeten letten, is de lengte van een man. Als je een gelukkige relatie wil hebben, kun je maar beter een lange man uitzoeken.

Lees ook  KFC is op zoek naar een professionele kip proever voor 10.000 euro

Groter lengteverschil
Onderzoekers van de Konkuk University in Seoul bestudeerden de gegeven van 7850 vrouwen en kwamen tot een verrassende ontdekking. Vrouwen met een langere man zijn namelijk gelukkiger met hun relatie. “Een groter lengteverschil zorgt voor een gelukkigere vrouw”, valt te lezen in het onderzoek.

Handig
Waarom vrouwen precies van langere mannen houden, wordt uit het onderzoek niet geheel duidelijk. Een van de redenen zou kunnen zijn dat het handig is om een lange man in de buurt te hebben, bijvoorbeeld wanneer je niet bij de bovenste plank komt.

Lees ook  Bruid vind geheime boodschap van overleden moeder op trouwschoenen

Niet voor altijd
Het positieve effect van een groter lengteverschil op de relatie duurt helaas niet voor eeuwig. Vooral in de beginfase van de relatie zouden vrouwen hier heel blij van worden. Hoe langer je bij elkaar bent, hoe minder het lengteverschil uitmaakt. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat het helemaal niet meer van belang is als je langer dan achttien jaar bij elkaar bent.

Zien: Wat is er tussen Emma Heesters en Borsato gebeurd: “Geschrokken!”

Lichaam gevonden van Dany Scholtz (33) uit Meppel die zonder schoenen vertrok