in

School cancelt voortaan niet alleen Zwarte Piet, maar hele sinterklaasfeest

Niet alleen Zwarte Piet is niet welkom bij een Alkmaarse school, ook de Sint kan wat betreft de onderwijsinstelling voortaan elke december met z’n krent op een Spaanse playa blijven zitten.

Alles uit naam van ‘saamhorigheid, verbinding en inclusie’. Dat Piet onderwerp van discussie is, moge duidelijk zijn.

Of hij nu zwart of grijs is, of met een gezicht vol roetvegen, het debat rond de rechterhand van de goedheiligman barst meestal wel los als de dagen in Nederland wat guurder worden en de pepernoten in de schappen liggen. Is inmiddels traditie. Maar wat blijkt? Ook de Sint zelf is niet overal meer welkom.

‘Saamhorigheid en inclusie’
Dat blijkt uit een mail die het directieteam van een school in Alkmaar aan haar medewerkers en studenten heeft gestuurd. De inhoud daarvan is in handen van en gepubliceerd door GeenStijl.

Lees ook  Rutte: coronatoegangsbewijs voor het terras wel verstandig

In het betreffende bericht valt te lezen dat de school het hele sinterklaasfeest afschaft. Want ‘saamhorigheid, verbinding en inclusie’.

Uit de mail:
“Daarom onze boodschap voor de maand december, te beginnen in 2021, maar wat ons betreft vanaf nu ieder jaar in december.

De oproep luidt: laten we vieren wat ons bindt, niet kijken naar wat ons verdeelt. We kennen waarschijnlijk allemaal de uitspraak ‘wat je aandacht geeft groeit’.

Met dat motto hebben wij besloten dat we in de maand december volop aandacht gaan geven aan saamhorigheid en inclusie.

Lees ook  Mogelijk langere kerstvakantie door enorme coronabesmettingen

Zodat we positief en blij het jaar kunnen afsluiten. Zodat onze verbinding kan groeien in een tijd waarin dat zo broodnodig is.”

‘In het verlengde van die boodschap’ meldt de school dat het sinterklaasfeest voortaan dus helemaal niet meer gevierd wordt.

“We denken dat deze beweging naar verbinding, saamhorigheid en inclusie nog kan groeien de komende jaren”, aldus de directie.

En hoewel het om een MBO-school gaat, weinig kleine kinderen dus, is de beslissing op z’n minst opvallend te noemen.

De verhitte discussie gaat immers vaak over de kleur van Piet en niet over het feest of de Sint zelf.

Mohammed en Jamila zorgden al voor 44 (!) pleegkinderen

ZIEN: Dit is de nieuwe liefde van Sarah van Soelen!