in

Schokkend: vegan-actiegroep legt dode biggetjes neer door heel Nederland

Door heel Nederland zijn vrijdagnacht door een vegan-actiegroep dode dieren neergelegd. Volgens de groep is dit op tientallen locaties gebeurd.

Sommige dierenkadavers zijn op posters gelegd met daarop de tekst “Voor uw maaltijd gestorven”. Let op: de beelden onderaan dit artikel kunnen als schokkend worden ervaren.

De lugubere actie is bedoeld om mensen rond de kerst aan het denken te krijgen over het vlees dat ze consumeren.

Lees ook  ’Belgische vrouw (24) in Pakistan vermoord omdat ze niet wilde trouwen’

Achter de actie zit de zogeheten Vegan Strike Group, die zelf spreekt over een ‘gecoördineerde actie’. De dierenlichamen zijn op drukke, bekende of relevante plekken neergelegd.

Doodgeboren
Onder andere bij een slachthuis in Den Bosch, de redacties van een aantal kranten, het gemeentehuis van Boxtel, het Brabantse provinciehuis en op het mediapark en in de buurt van het station in Hilversum zijn de kadavers aangetroffen. De actiegroep heeft foto’s van een aantal locaties op hun facebookpagina geplaatst.

Lees ook  Maan de Steenwinkel viert het leven op natte foto

Volgens de politie wijst onderzoek uit dat het gaat om doodgeboren dieren. Ze zoeken nog uit wat er precies gebeurd is en of de actie strafbaar is. Mogelijk maakt de politie daar volgende week meer over bekend.

Vader van jonge kinderen doodgestoken: ‘Dat dit met Kerstmis gebeurt, maakt het nog erger’

Gewonde bij steekpartij in Escharen, bebloede vrouw aangehouden