in

Schietpartijen teisteren Amsterdam: vijf incidenten in één dag tijd

Bij een schietpartij op de Papendrechtstraat in Amsterdam is vanmiddag een man gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor. Amsterdam wordt de afgelopen dagen geteisterd door schietpartijen. Het is de vijfde schietpartij in iets meer dan een dag tijd.

Van de vijfde schietpartij kwam vanmiddag rond 15.00 uur een melding binnen bij de politie. Ter plaatse troffen agenten een gewonde man aan. Het slachtoffer is eerste hulp verleend en overgebracht naar het ziekenhuis met onbekend letsel.

Lees ook  Belastende verklaring tegen Jos B. kwam van moordenaar Hümeyra

De politie is in de omgeving van de Papendrechtstraat met veel eenheden op zoek naar de dader. Deze had een zwarte jas aan tot aan de heupen, de man is licht getint.

Vijfde schietpartij in korte tijd
Amsterdam wordt de afgelopen dagen geteisterd door schietpartijen. In de nacht van zondag op maandag werd een woning in Noord aan de Oossaander Hoop beschoten. De bewoner, die thuis was, bleef daarbij ongedeerd.

Lees ook  Verdachte schutter zorgboerderij mailt RTL Boulevard: 'Al jaren oorlog in mijn hoofd'

Zondagmiddag ontaarde een vechtpartij in Nieuw-West in een schietpartij waarbij geen gewonden vielen en zondagavond kwam de 16-jarige Armando Petalo om bij een schietpartij in het huis van zijn vader, eveneens in Zuidoost. Een paar uur later raakte een 22-jarige man gewond bij een schietpartij in Nieuwendam in Noord.

In welk glas zit het meeste water?

Onderzoekers vinden mogelijk graf Tanja Groen