in

Rutte over stijgende prijzen: mensen met kleine portemonnee moeten maar geduld hebben

Mensen met een kleine portemonnee krijgen financiële ondersteuning van het kabinet, maar dit is niet binnen twee weken geregeld. Dat stelde premier Mark Rutte na afloop van het extra kabinetsoverleg over de oorlog in Oekraïne.

De stijgende prijzen raken iedereen, maar er zijn vooral zorgen over mensen die nu al moeite hebben om rond te komen. Eerder was al duidelijk dat zij een vorm van financiële tegemoetkoming zouden krijgen, voor onder meer de stijgende energieprijzen.

Lees ook  Trailer Trash MC oprichter Michel Weiss doodgeschoten in Breda

‘Gaat geen maanden duren’
Ook prijzen van andere producten gaan omhoog. De tegemoetkoming kan niet in een handomdraai worden geregeld, stelde Rutte. Verwacht wordt dat mensen met een kleine beurs pas rond de Voorjaarsnota gecompenseerd gaan worden, uiterlijk 1 juni.

Het gaat echter ook geen maanden duren, het is volgens de premier een kwestie van weken. Het is nog niet duidelijk hoe de vergoeding eruit gaat zien.

Lees ook  Ophef om realityserie Famke Louise: Bizar dat je je eigen kind direct zo exploiteert

Eerder bleek uit het Hart van Nederland-panel al dat ruim de helft van de Nederlanders verwacht in de financiële problemen te komen door de hoge gasprijzen. Veel van hen nemen maatregelen als korter douchen en/of de verwarming laag houden.

Wie zijn deze van fraude verdachte pinners?

Hond sterft in vlammenzee bij grote woningbrand in Tegelen