in

Rotterdamse vrouw steekt haar hond dood: ‘Ik wilde met Bumper naar mijn overleden man’

,,Ik ben een hondenmoordenaar. Berg mij maar op.’’ In tranen bekende een Rotterdamse vrouw maandag in de Dordtse rechtbank dat ze haar trouwe viervoeter begin dit jaar met messteken om het leven had gebracht. Het bleek een wanhoopsdaad, omdat ze de dood van haar man niet kon verwerken.

Samen hadden ze de hond, een bulldog met een platte snuit, overgenomen toen het dier 3 jaar was.

Zijn eigenaresse ging nauwelijks nog met hem naar buiten omdat ze daar niet meer toe in staat was, vertelde de 64-jarige vrouw. Bij de nieuwe baasjes leefde het dier op.

Met zijn drieën maakten ze na hun werkdag lange wandelingen. De conditie van de hond verbeterde zienderogen.

,,We lieten Bumper (niet te verwarren met de bekende politiehond, red.) acht keer per dag uit. Het ging zo goed met hem, dat hij twee keer het Kralingse Bos kon rondlopen. ‘Shop till you drop’ vond hij het leukste’’, vertelde de vrouw liefkozend over de hond.

Ommekeer
De ommekeer kwam eind vorig jaar en begin 2021. Haar echtgenoot overleed op oudejaarsdag. Met dat grote verdriet kon de vrouw niet omgaan.

Lees ook  Kaaiman gespot in water Den Haag; politie komt in actie

Tien dagen later pakte ze een mes en besloot ze eerst haar hond en daarna zichzelf van het leven te beroven. ,,Ik wilde met Bumper naar mijn overleden man’’, vertelde ze snikkend.

”Nu ben ik mijn man én de hond kwijt. Ik ben helemaal alleen”

Ze stak het arme beest vier keer in de halsstreek. Daarna verwondde ze zichzelf in haar nek. Beide slachtoffers overleefden het dramatische voorval in eerste instantie.

De buurvrouw die de Rotterdamse met de wond in haar hals zag, sloeg alarm. Zelf weet de vrouw niet meer hoe ze de hond had toegetakeld. ,,Ik kan me het niet meer herinneren.’’

Benauwd
Een dierenarts probeerde vervolgens de arme hond te redden en hechtte de verwondingen. Het dier kreeg het al snel daarna Spaans benauwd, een complicatie van de messteken.

Een zuurstoftent kon Bumper niet meer redden. Euthanasie bleek onvermijdelijk. ,,Nu ben ik mijn man én de hond kwijt. Ik ben helemaal alleen’’, zei de vrouw, die wel herstelde.

”Over drie jaar ga ik met pensioen. Dan wil ik weer een hond, opnieuw een bull”

Huilend noemde ze zichzelf nog maar eens een hondenmoordenaar. Ook de politierechter kon niet anders dan concluderen dat een veroordeling op haar plaats was, maar ze hield wel rekening met de situatie van de vrouw.

Lees ook  Dierenbeulen amputeren 4 poten van puppy en laten hem achter in bos

De vrouw werkt al veertig jaar in de zorg, tot volle tevredenheid van haar werkgever, kwam nooit eerder in aanraking met justitie en heeft een goed sociaal netwerk.

Werkstraf
De wijkagent liet daarnaast weten geen enkele aanwijzing te hebben dat de hond vaker zou zijn mishandeld.

Om die redenen bleef de straf beperkt tot een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur, met een proeftijd van twee jaar, gelijk aan de eis van de officier van justitie. De Rotterdamse krijgt al psychologische hulp van zorgverlener Antes.

De vrouw, die de straf meteen accepteerde, mag van de rechter een nieuwe hond nemen zodra ze dat wil.

Ze zei daar nog drie jaar mee te willen wachten, omdat ze nu nog 36 uur per week werkt en niet wil dat de hond overdag lang alleen zit. ,,Over drie jaar ga ik met pensioen. Dan wil ik weer een hond, opnieuw een bull.’’

Diep in de bossen van Vietnam ligt een verborgen geheim. Een prachtige ondergrondse grot waar je mond van zal openvallen!

Mark Rutte: Mondkapjesplicht volgende week afgeschaft!