in

Romano en zwangere vriendin crashen op snelweg, veroorzaker rijdt door

Op weg naar het ziekenhuis voor een belangrijke echo, slaat het noodlot toe voor Romano Firing en zijn zwangere vriendin Lianne. Een bestuurder is het niet eens met het feit dat Romano remt om een auto in te laten voegen, en gaat op zijn beurt voor de aanstaande vader op de rem. Met een crash tot gevolg. “Wie weet waar de bestuurder van het busje is?”

“Ik reed met mijn zwangere vriendin op de A18 bij Didam”, begint Romano. “Ik moest op de rem voor een invoegende wagen. Toen ik daar uiteindelijk omheen kon, kwam er van achteren een witte bestelbus met een enorme rotgang aan. Die reed over twee stroken en ging voor ons vol in de ankers.”

‘Vreselijk schurend geluid’
De schrik slaat Romano om het hart als zijn auto en de bestelbus elkaar raken. “Ik raakte met mijn wagen in een slip en tolde zeker een keer of acht rond”, herinnert hij zich. “Ik heb alles op alles gezet om mijn zwangere vriendin en mezelf in veiligheid te brengen.” Tientallen meters verderop komt de auto tegen de vangrail tot stilstand. “Echt een vreselijk schurend geluid.” Van de witte bestelbus ontbrak op dat moment al ieder spoor.

Lees ook  Nicole (18) door auto van zebrapad gemaaid: “Bestuurder reed door zonder naar haar om te kijken”

“Mijn vriendin was in tranen, ze was in shock”, vertelt Romano. “‘Ons kleintje’, zei ze gelijk.” De aanstaande vader twijfelt geen moment en belt 112. “Wij zaten in de auto en voelden de rukwinden van de auto’s die met hoge snelheid langs ons kwamen, dit was doodeng!” Gelukkig laten de hulpdiensten niet lang op zich wachten en zorgen ze er snel voor dat de rijbaan verkeervrij is.

Pijn in buik
“Ik voelde me zo machteloos en zwak op dat moment”, beschrijft Romano. “Mijn vriendin, twintig weken zwanger, was in tranen, in paniek en had pijn in haar buik. En ik kon niets…”

Lees ook  Heftig: Peter Gillis uit huis gezet door moordonderzoek

Lianne wordt voor de zekerheid nagekeken in de ambulance voor het stel door haar vader naar het ziekenhuis wordt gebracht voor de geplande echo. Op dit moment gaat het goed met het stel. “Ons ongeboren kind is erg onrustig, maar mijn vriendin maakt het verder gelukkig goed”, stelt Romano. “Ikzelf heb nek- en rugklachten.”

Het is nog altijd een raadsel waar de witte bestelbus is gebleven. “Ik heb aangifte gedaan.” Het is Romano niet te doen om media-aandacht. “Ik wil gewoon dat die bestuurder gevonden wordt, dat hij zichzelf aangeeft.” Omdat de bestuurder spoorloos is, krijgt het stel geen geld van de verzekering. Om toch een nieuwe auto te kunnen komen, waardoor ze in het ziekenhuis kunnen komen, zijn ze een crowdfunding gestart.

Steeds meer winkels gooien deuren open, en meerdere gemeenten vinden dat goed

Bejaarden in buurtcentrum per ongeluk wietbrownies gevoerd