in

RIVM: 3221 nieuwe coronabesmettingen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3221 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 955 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 4179 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 28 procent minder dan een week eerder.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 8 miljoen prikken gezet.

Lees ook  Kind (5) alsnog overleden na zwembadongeluk

1731 coronapatiënten in het ziekenhuis
In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1731 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1822), van wie 602 op de IC (gisteren: 608), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

19 overleden covid-patiënten
Bij het RIVM werden 19 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 12. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 14 doden per dag, tegen 17 doden per dag een week eerder.

Lees ook  Politie treft overleden vrouw aan in woning in Rotterdam, 44-jarige man aangehouden: ‘Het wordt steeds gekker hier’

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen voor ouderen recent coronagevallen waren.

Er zijn nu 127 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld.

Kabinet overweegt eerder te versoepelen; restaurants en musea 5 juni weer open

Man en vrouw neergestoken door bekende in Haaren