in

Rapper Lil’ Kleine beroofd en bijna doodgeschoten in Rotterdam

Jorik Scholten, artiestennaam Lil’ Kleine, is gisteravond in Rotterdam bestolen van zijn peperdure horloge.

Dat zou zijn gebeurd na afloop van de albumrelease-party van producent en dj Jack Shirak. Scholten is lichtgewond geraakt, maar maakt het inmiddels goed.

De politie Rotterdam spreekt van een poging tot beroving, waarbij niet duidelijk is of iets buit is gemaakt, en wil niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer.

Volgens een woordvoerder van de politie kwam om 23.45 uur een melding binnen van een ‘poging tot beroving’ aan de Willemskade.

,,Deze poging was gewelddadig en gewapend, maar het is nog onduidelijk of daarbij iets buit is gemaakt.’’

Opgewacht met een pistool
De overval zou hebben plaatsgevonden toen de rapper het feest wilde verlaten. Hij werd bij de deur opgewacht door drie personen, met een pistool op zijn hoofd geslagen en van zijn horloge ontdaan.

Lees ook  Vrouw (22) steekt op klaarlichte dag haar partner dood: ‘Ontzettend geschrokken van dit drama’

Het zou gaan om een klok van Patek Philippe Nautilus, die online te koop is voor 174.000 euro, met gratis verzending.

Een omstander zag het gebeuren, aldus RTL Boulevard, en waarschuwde vervolgens alle genodigden in de zaal, waarna uit voorzorg niemand het pand meer mocht verlaten.

Volgens diezelfde omstander werd Scholten onder schot gehouden en daarna met het pistool geslagen.

,,Op basis van getuigenverklaringen gaan we uit van drie of vier daders’’, aldus de politiewoordvoerder, die niets wil zeggen over de identiteit van het slachtoffer. ,,Dat is privacygevoelige informatie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.’’

Lees ook  Rotterdammer (29) overleden door mishandeling in Club Blu

”Los van wat kleerscheu­ren maakt Jorik het goed”
– Manager Lil’ Kleine

Nathan Moszkowicz, manager van Lil’ Kleine, is geschrokken door de beroving. ,,Los van wat kleerscheuren maakt Jorik het goed.”

Of er aangifte wordt gedaan door de rapper, is nog niet duidelijk. ,,Er wordt op dit moment onderzoek gedaan en wij wachten het resultaat daarvan af.”

Shirak is een bekende producer en zit achter hits van onder anderen Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Zij waren dan ook op het feest aanwezig, net als BN’ers als Bilal Wahib en Monica Geuze.

“Mijn dochter werd drie keer slachtoffer, hoe moet ik dit ooit verwerken?”: Britse moordenaar mis bruikt tientallen overleden vrouwen in mortuaria

Gehandicapte man (24) uit RyanAir-vliegtuig naar Malaga gezet omdat ’rolstoel te zwaar is’