in

Powned-zanger achterna gezeten door tientallen Oranjefans: ‘Ongelofelijk, mijn auto is total loss’

Het spontaan uitgebroken Oranjefeest in Almelo is voor Lorenzo Lubbers uit Hengelo uitgelopen op een drama.

Hij kreeg klappen, tientallen aanwezigen joegen hem op en de auto waarin hij reed werd bekogeld met flessen en stenen. „Ik doe aangifte van poging tot doodslag.”

Het had een feestje moeten worden voor Tukkertje Lorenzo. Zo staat hij bekend door deelname aan programma’s van PowNed en zijn optredens als zanger.

De avond begon leuk en leek door de overwinning van het Nederlands elftal op Oostenrijk nog mooier te worden, maar uiteindelijk beleefden Lorenzo, zijn stiefvader en minderjarige neefje angstige momenten in de Almelose binnenstad.

Zwaar gekneusd
Vrijdagochtend is Lorenzo net terug van de dokter. Hij zegt: „Mijn gezicht is zwaar gekneusd en nog flink opgezwollen. Ongelofelijk. Ik doe vandaag aangifte van poging tot doodslag.”

Hij reisde donderdagavond naar Almelo af om lekker voetbal te kijken. „Dat was hartstikke gezellig”, zegt hij.

„Toen Nederland won besloten we met de auto een rondje te rijden door Almelo. Lekker toeteren, feestvieren. Dat deden er veel meer.”

Het toertochtje bracht het gezelschap naar de Koornmarkt in hartje Almelo. In eerste instantie was er niets aan de hand.

Lees ook  Grap loopt uit de hand: Zorgmedewerkers laten demente vrouw lijntje coke snuiven en filmen het

Lorenzo: „Er waren zelfs mensen die met mij op de foto wilden, omdat ze me herkenden van de programma’s die ik met Jan Roos en Dennis Schouten voor PowNed maakte. Dus dat vond ik prima.”

Grimmig
De sfeer sloeg echter plots om voor Lorenzo, een hartstochtelijk fan van FC Twente. „Dat wisten sommigen in Almelo (de stad van Heracles, red.) natuurlijk ook en al gauw riepen sommigen keihard: ‘Kanker Twente’.

Kennelijk mag je je van sommige Almeloërs als Twentefan niet vertonen in de stad.” Hij zucht en zegt:

„En ik kwam echt niet voor FC Twente in Almelo. Ik kwam voor Oranje. Dat zei ik ook tegen die lui op de markt.”

”Ik sloeg ook terug, maar de situatie was zo vijandig”
– Lorenzo Lubbers, Tukkertje Lorenzo

Enkele omstanders werden agressief en Tukkertje Lorenzo kreeg klappen in zijn gezicht. „Ik sloeg ook terug, maar de situatie was zo vijandig, dat we weer in de auto stapten en weg wilden.” Maar dat lukte nauwelijks. Steeds meer aanwezigen herkenden de Hengeloër.

Op videobeelden uit de Almelose binnenstad is te zien en te horen dat mensen elkaar opruien om Lorenzo te grazen te nemen. Omstanders gooiden blikjes en flesjes tegen de auto.

Lees ook  Ex-vrouw doet boekje open: ‘Poetin is een vampier’

Korte tijd later werden de ramen vernield en zat de auto onder de deuken en krassen. „De auto is total loss. Niet meer mee te rijden”, zegt Lorenzo.

De politie greep in. Met moeite wist ze ruimte te maken voor Lorenzo en zijn familieleden om naar het politiebureau te rijden.

Na enigszins van de schrik te zijn bekomen nam de zanger een taxi naar huis. Hij plaatste direct foto’s van zichzelf en de vernielde auto op sociale media.

Reacties stroomden binnen. Lorenzo: „Waarom is dit nou nodig dan? Ik weet dat er rivaliteit is tussen FC Twente en Heracles, maar dat heeft toch niets met het Nederlands elftal te maken?”

Politie
De politie laat in een reactie weten dat er buiten de mishandeling van Lorenzo tot nog toe geen grote ongeregeldheden zijn gemeld in Almelo.

„Wat we wel herkennen is dat er veel mensen op straat waren, zoals dat op meer plaatsen is geweest donderdagavond”, aldus een woordvoerder.

Zeker één dode nadat school deels instort in Antwerpen, nog vijf vermisten

Drama rond fatale val van ‘sfeermaker’ Seb (22) is niemands schuld, beste vrienden gaan vrijuit