in

Poolse verdachte aanslag De Vries werd vorige week ook opgepakt voor dreigen met wapen

De 35-jarige Poolse man uit Maurik die dinsdag is opgepakt voor de moordaanslag op Peter R. de Vries is vorige week ook door de politie aangehouden. De man werd toen in Maurik aangehouden voor een bedreiging.

Bij die bedreiging was mogelijk een vuurwapen gebruikt. De politie rukte na dat incident op donderdag 1 juli daarom uit met veel agenten.

Op het kruispunt van de Grotebrugse Grintweg en de Peppellaan in Tiel werd een auto tegengehouden en doorzocht.

Lees ook  Vermiste Monica (59) uit Nijmegen dood gevonden in auto te water

Kogelvrije vesten
De politie dacht dat in deze auto mogelijk een verdachte van de bedreiging in Maurik zou zitten. Rond 18.00 uur controleerden agenten met kogelvrije vesten een flat aan de Wilglaan in Tiel, maar hielden daar niemand aan. Een vuurwapen werd er niet aangetroffen.

Het rechercheteam dat de aanslag op De Vries onderzoekt heeft afgelopen nacht de woning van de 35-jarige in Maurik helemaal doorzocht nadat de man als verdachte in de zaak-De Vries was gearresteerd. Of er een link is met de zaak rond Peter R. de Vries is onduidelijk.

Lees ook  Ongeloof na crash van dronken man en 10-jarig jongetje: ‘Papa, het is jouw schuld’

De politie wil daar niks over zeggen. Ook niet waarom de verdachte na die eerdere aanhouding alweer op vrije voeten werd gesteld.

Ruim 3600 nieuwe coronabesmettingen, kabinet vraagt OMT om spoedadvies

Trucker die verdacht wordt van doodrijden politieman reed eerder motoragent aan, die arm verloor