in

Politieagenten Landelijke Eenheid Driebergen gaan elkaar te lijf

Bij de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen is vrijdag een vechtpartij uitgebroken. Twee agenten gingen elkaar te lijf. Eén daarvan zou verward zijn en is meegegaan naar de ggz.

Tussen twee politieagenten van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie is vrijdag een ernstige vechtpartij uitgebroken, meldt de NRC.

De krant schrijft op basis van meerdere politiebronnen dat het tussen twee collega’s, belast met inlichtingenwerk, misging bij de koffiecorner.

Lees ook  Twee inzittenden auto overleden na te water raken in Amsterdam

Gebroken ribben
Eén agent moest met handboeien door agenten van de politie Midden-Nederland worden afgevoerd.

De andere agent zou gebroken ribben hebben overgehouden aan het incident. De reden van de vechtpartij was ‘werkgerelateerd’.

Volgens de krant gaat het om een zeer ervaren rechercheur die een paar jaar geleden van de Amsterdamse politie overstapte naar de Landelijke Eenheid.

Volgens hem was er sprake over corruptie binnen het team en werden affaires door de leiding toegedekt.

Lees ook  Brandweer Beilen rukt uit voor vergeten wekker

Vrijdag ging hij daarvoor naar de bedrijfsarts, waarna de vechtpartij uitbrak. Volgens de leiding van de Landelijke Eenheid waren er problemen in de privésfeer.

Een woordvoerder van de Landelijke Eenheid wil niet veel kwijt over de berichtgeving in de NRC.

Volgens de woordvoerder was de collega verward en is hij meegegaan naar de ggz. Verder wil de zegsman geen uitspraken doen. ,,Dit is iets tussen de werkgever en werknemer.”

Indrukwekkende rij lichtjes gespot die ‘als trein’ boven Brabant beweegt, UFO Meldpunt stroomt vol

Sarah niet zwanger van André: ‘Heb niet eens s*ks gehad met dat meisje