in ,

Politie vist uit elkaar getrokken sekspop uit Twentekanaal bij Almen: ‘Dit heb ik in 43 jaar nog niet meegemaakt’

Wat dobbert daar toch voor iets rozigs in het midden van het Twentekanaal bij Almen? De politie neemt het zekere voor het onzekere en rukt massaal uit. Een lijk te water, mompelt iedereen langs de kant. Niets blijkt minder waar.

Het is druk op de normaal zo rustig Scheggerdijk langs het Twentekanaal bij Almen. Meerdere politieauto’s staan in de berm geparkeerd. Aan weerszijden liggen twee grote binnenvaartschepen stil.

Een mountainbiker stopt om te kijken. Niet gek, want vanuit de richting van Zutphen komt een grote politieboot aanvaren.

Drijvend lichaam
Het is drie uur in de middag en de politie is volop gefocust. In het Twentekanaal zou een lichaam drijven.

Een kleine twee uur geleden kreeg de politie een foto binnen van een visser. Meteen gaan alle alarmbellen rinkelen. Ook bij officier van dienst Toon Ruiken. Hij richt een plaats delict in.

,,We krijgen die foto binnen en toen lag het ‘lijk’ nog langs de kant. Eenmaal aangekomen, was het naar het midden van het kanaal gedreven. We konden niet meer zien wat het was. We hebben de foto met een paar man bekeken. Het kon echt zijn, het kon niet echt zijn’’, zegt Ruiken.

Lees ook  Slapen naast iemand die snurkt is slecht voor je gezondheid

Verwoeste s*kspop
Iets na drieën vaart de politieboot het kanaal op. Even draaien en dan scheppen de politiemensen het ‘lijk’ uit het water. Het is stil aan de kant.

Maar dan komt het verlossende woord via de portofoon van Ruiken: het is een pop. Een compleet verwoeste s*kspop, zo blijkt. Waarschijnlijk vermorzeld door het passerende scheepsvaartverkeer.

”Zo zie je maar weer. Zo’n pop kan voor heel wat commotie zorgen”
– Toon Ruiken, Officier van Dienst

Op de Scheggerdijk klinkt gezucht. De boot vaart terug naar de kant. Als de pop in het gras wordt gegooid, stijgt hard gelach op.

De s*kspop wordt nog eens goed bekeken. ,,Ik loop 43 jaar mee, maar dit heb ik nog nooit gezien’’, zegt politieofficier Ruiken.

Andere agenten en forensisch specialisten knikken instemmend. Ruiken geniet duidelijk van het moment. ,,Zo zie je maar weer. Zo’n pop kan voor heel wat commotie zorgen.’’

Lees ook  Rachel Hazes onthult: ‘Hij is de echte vader van André Hazes’

Twee vrouwen lopen ondertussen bijna nietsvermoedend voorbij met een hond. ,,We wonen verderop aan de Scheggerdijk. En waren hier even het wandelen’’, zegt de oudere vrouw.

De schrik zat er even in. ,,Maar al snel zagen we: als het echt iets erg is dan is de kans dat agenten lachen niet zo groot. Dus we dachten eigenlijk dat het een oefening was.’’

DNA-onderzoek?
De twee omwonenden hebben het verkeerd ingeschat. Dan gaat de sekspop in de zak en wordt het ‘voormalige lijk’ afgevoerd.

Voor de politie zit het werk erop. Een agent grapt nog: ,,Misschien moeten we toch DNA-onderzoek doen?’’

De eerste politiewagens rijden weg. ,,Tijd voor koffie’’, zegt een agent, voordat hij de auto in stapt. Het gelach is voorbij. Over tot de orde van de dag. Ruiken kijkt op zijn horloge.

,,Het is nu half vier, dus het heeft ons een paar uur van de straat gehouden.’’ Binnen een paar minuten is er geen spoor meer te zien van het ‘plaats delict’.

Ontvoerder Cleo in politiecel zwaar mishandeld

Man naakt teruggevonden achter valse wand in theater