in ,

Politie treft overleden vrouw aan in woning in Rotterdam, 44-jarige man aangehouden: ‘Het wordt steeds gekker hier’

Op de Valenciadreef in Rotterdam-Alexander heeft de politie een overleden vrouw in een woning aangetroffen. In de woning was ook een 44-jarige man aanwezig. Hij is aangehouden. De politie is een onderzoek gestart en sporen worden veiliggesteld. Er wordt rekening mee gehouden dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

Wat zijn rol in het incident is geweest, wordt onderzocht. Woensdagochtend even na 10.00 uur ontving de politie een melding. Niet veel later stond het pleintje voor de Valenciadreef in de wijk Oosterflank vol met politiebussen, ambulances en bussen van forensisch onderzoekers. Het is de tweede dag op rij dat Rotterdam wordt opgeschrikt door een mogelijk misdrijf.

Lees ook  Man (32) wil vrouwen onder rokken filmen, maar belandt in het ziekenhuis

Al urenlang is men in en rond de portiekwoning bezig, waar de vrouw is gevonden. Omwonenden verzamelen zich deze ochtend in groten getale bij het afzetlint.

Kwaad
Een overbuurvrouw heeft de aanhouding gezien. Ze herkende de man die is meegenomen door de politie. Ze spreekt van een man die in het voorbijgaan vriendelijk oogde, maar binnen de portiekflat meer dan eens agressief gedrag vertoonde, vooral verbaal.

Een man die regelmatig in de omgeving van de woning werkt, verklaart eveneens dat de 44-jarige man regelmatig kwaad en agressief uit de hoek kon komen.

Lees ook  19.000 positieve tests geregistreerd, ook weer meer mensen in ziekenhuis

Een andere buurtbewoner, die eveneens anoniem wil blijven, maakt zich zorgen over het zoveelste incident in haar buurtje. Ze woont enkele straten verder. ,,Het wordt steeds gekker hier’’, vertelt ze terwijl ze het werk van forensisch medewerkers aanschouwt en programmamaker Ewout Genemans aan het werk ziet voor een nieuw tv-programma over het politiewerk. ,,Mijn zoon van 15 houd ik het liefste binnen in deze buurt. Een tijd geleden is onze buurjongen nog neergestoken. En nu dit weer.’’

Verdriet om doodgeschoten kat: welke ‘malloot’ had het op Felix gemunt?

Zieke Marjolein (35) uit Eerbeek werd bont en blauw geslagen en overleed