in

Politie in shock: motoragent Arno doodgereden, vrachtwagenchauffeur (45) aangehouden

Een motoragent is woensdagochtend om het leven gekomen bij een aanrijding met een vrachtwagen op de kruising van de Eemlandweg en de Waalhavenweg in Rotterdam.

De vrachtwagenchauffeur is na het fatale ongeluk doorgereden, maar de politie heeft inmiddels een 45-jarige verdachte aangehouden.

Opvallend is dat agenten op dit moment in Melissant onderzoek doen bij een transportbedrijf dat eerder betrokken was bij twee ernstige aanrijdingen, waaronder een met een andere motoragent.

De politieman verloor in 2015 zijn arm bij een ongeluk op de A15. De vrachtwagenchauffeur werd destijds veroordeeld tot onder meer een taakstraf.

Bij het transportbedrijf is recherche aanwezig en agenten die onderzoek doen naar ernstige ongevallen.

De politie laat weten dat de impact van het overlijden van de agent, die Arno heet, op de collega’s enorm is. ,,Vandaag is een gitzwarte dag. Een dag waarop wij een collega hebben verloren.

En niet zomaar een collega, maar ook een vriend, een maatje, een diender in hart en nieren die bij ons allemaal geliefd was.

Arno, maatje, we zullen je missen. Rust in vrede Brother in Blue!’’, twittert Verkeerspolitie Eenheid Rotterdam.

Burgemeester Aboutaleb noemt het nieuws over de omgekomen agent ‘heel verdrietig’. ,,Ons medeleven gaat uit naar familie, vrienden en collega’s van Politie Eenheid Rotterdam. We wensen de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.’’

Karin Krukkert, plaatsvervangend politiechef van de eenheid Rotterdam, uit eveneens haar gevoel.

Lees ook  Nederlandse vrouw zit half uur vast in 7 meter hoge boom nadat ze haar kat probeert te redden

,,Ik ben geschokt en verdrietig, vanwege het overlijden van onze collega van team verkeer vanochtend tijdens de uitoefening van zijn dienst. Mijn gedachten gaan uit naar zijn dierbaren en collega’s’’, schrijft zij op Twitter.

Camerabeelden
De aanrijding gebeurde woensdagochtend rond 09.15 uur bij een kruising in het Waalhavengebied. Hulpdiensten konden niets meer doen voor het slachtoffer.

Door informatie van getuigen en camerabeelden kwam de politie de rode vrachtwagen op het spoor die enkele uren later werd teruggevonden. Onderzocht wordt of de 45-jarige man de chauffeur was.


Hoe het ongeval tussen de motoragent en de vrachtwagen kon gebeuren, is nog niet bekend. Het omgekomen slachtoffer lag op de Waalhavenweg, net voor de kruising van de Eemhavenweg en Droogdokweg, een paar honderd meter van zijn motor vandaan.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de politie Haaglanden, omdat er een agent van het Rotterdamse korps bij betrokken is. Het lijkt erop dat de vrachtwagen die richting Heijplaat reed, is gekeerd.

Steunbetuigingen
Agenten, ook van andere korpsen, komen op sociale media met steunbetuigingen voor de nabestaanden en de collega’s van de eenheid Rotterdam.

Lees ook  Zelfgemaakte iglo van Neils en Erik kapotgestampt door politieagenten

Voorzitter Jan Struijs van de Nederlandse Politiebond laat weten dat de impact enorm is. ,,Er is veel verdriet en boosheid’’, laat hij weten.

,,Een team politiemensen, met ook mensen van de vakbond, is speciaal opgeleid om collega’s in dit soort situaties op te vangen.’’

 

De politie heeft in verband met het onderzoek de weg afgezet, inclusief de kruising van de Waalhavenweg, Reeweg en Waalhaven Zuidzuide.

Daardoor loopt het verkeer vanuit zowel noordelijke richting (vanaf de Maastunnel) als vanaf het zuiden (A15) vast. Er is een flinke verkeersopstopping ontstaan.

Zoon Peter R. de Vries: ‘Grootste nachtmerrie is werkelijkheid geworden’

Aantal asielzoekers stijgt weer, tekort aan opvangplekken dreigt