in

Politie houdt twee minderjarigen aan op verdenking van mishandeling van motoragent Duiven

Op donderdagavond 13 januari om ongeveer 21.30 uur wilde een motoragent een scooter zonder kentekenplaat controleren bij het station Duiven. De bestuurder van de scooter gaf geen gehoor aan een stopteken.

De motoragent zette de achtervolging in met stopbord en zwaailampen aan. De bestuurder van de scooter gaat tijdens de achtervolging onderuit tegen een stoeprand.

De bestuurder van de scooter zou vervolgens op de motoragent af zijn gekomen en de agent hebben getrapt terwijl hij nog op de motor zit.

Lees ook  Vrouw uit Den Bosch overleden na aanrijding met politieauto

De motor valt om en de agent blijft overeind en rent meteen achter de bestuurder aan die er vandoor gaat. Deze weet echter te ontkomen.

Door onderzoek aan de scooter weet de politie de eigenaar van de scooter te achterhalen. De politie houdt de eigenaar van de scooter aan.

Dit betreft een 17-jarige jongen uit Westervoort. De jongen had de scooter, volgens eigen zeggen, uitgeleend aan een 16-jarige.

De politie houdt vervolgens een 16-jarige jongen uit Duiven aan op verdenking van mishandeling van de motoragent. Beide minderjarigen zijn vandaag gehoord.

Lees ook  Frank van der Schrier overleden na schietpartij Heerlen

De 17-jarige heeft niets met het voorval te maken en is heengezonden. De 16-jarige is ook heengezonden, maar krijgt een dagvaarding mee voor de kinderrechter.

Politie zoekt getuigen
De politie zoekt getuigen van dit voorval. Heeft u iets gezien of beschikt u over informatie die de politie in het onderzoek naar dit incident kan helpen?

Neemt u dan contact op met de politie via het tipformulier of bel met 0900-8844. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Bel M, tel. 0800-7000.

Restaurants op veel plekken open uit protest tegen verlengde lockdown

Deze mensen zijn niet blij met aangekondigde versoepelingen: ‘Het geeft stress’