in

Politie: dood Sam (17) is noodlottig ongeval, geen sporen van misdrijf

De 17-jarige Sam uit Overveen (Noord-Holland), van wie het lichaam vrijdagmiddag werd gevonden in de Leidsevaart in Haarlem, is door een noodlottig ongeval om het leven gekomen.

Hij is te water geraakt en verdronken, meldt de politie na onderzoek. Bij dat onderzoek kwamen geen sporen naar voren die wijzen op een misdrijf, aldus de politie.

De jongen werd donderdag door zijn familie als vermist opgegeven. Hij stapte donderdag rond 01.00 uur op de fiets in Heemstede, zo’n 5 kilometer van zijn woonplaats, maar hij kwam nooit thuis aan. De politie en honderden vrijwilligers hielden een zoektocht.

Lees ook  Moeder beschuldigt ouder van ped*fiel gedrag, maar wordt zélf veroordeeld: ‘Het was hartverscheurend’

Ook kwamen er tientallen tips binnen. ’We maken ons grote zorgen. Heb jij Sam gezien?’, schreef zijn moeder op Instagram.

Vanwege de ernst van de situatie had de politie ook een burgernetmelding uitgestuurd.

Bekende Nederlanders Beau van Erven Dorens, een bekende van het gezin, en Leontine Borsato deelden op sociale media een oproep naar Sam uit te kijken. ,,Dit is niets voor Sam”, vertelde zijn moeder, Babs Schipper tegen NH Nieuws.

Lees ook  Mark Rutte begint grof te schelden na klunzige actie

Nachtmerrie
Vrijdagmiddag werd in de Leidsevaart een lichaam aangetroffen en vrijdagavond maakte de politie bekend dat het ging om de vermiste jongen.

,,De nachtmerrie is werkelijkheid geworden’’, schreef de familie die dag. ,,Sam is vandaag gevonden in de Leidsevaart. We gaan naar hem toe zodra het mogelijk is.

We willen onze ongelofelijke dank uitspreken aan iedereen die ons geholpen heeft en ons tot steun is.

Nu willen we in alle rust afscheid nemen van Sam en hopen we dat jullie onze privacy respecteren.’’

12-jarige steekt leeftijdsgenoot neer op station Amsterdam Noord

Politie betrapt man terwijl hij ’natuurfilm’ kijkt op vluchtstrook: ’Ik was even geil’