in

Politie betrapt man terwijl hij ’natuurfilm’ kijkt op vluchtstrook: ’Ik was even geil’

Agenten keken zaterdag vreemd op toen ze een man betrapte op het kijken van porno op de vluchtstrook. De man wond er geen doekjes om: „Ik was gewoon even geil”, verklaarde hij.

„We reden over de Rijksweg A6 tussen Almere en Lelystad, toen wij een auto met alarmlichten op de vluchtstrook zagen staan.

Wij stopten achter het voertuig om te kijken wat er aan de hand was. De ramen van de auto waren beslagen en uit de auto hoorden we geluiden komen”, schrijft de politie op Facebook.

Automobilisten mogen alleen op de vluchtstrook stilstaan als er sprake is van een noodgeval of pech.

„Deze man, een 38-jarige man uit Lelystad, zat met zijn broek op de enkels op de achterbank.

Lees ook  Kind gewond door rondvliegend glas na ontploffing van vuurwerk

Op zijn telefoon speelde een ’natuurfilm’ en het geluid galmde op flink volume over de boxen van de auto”, zo omschrijft de politie de situatie ter plaatse.

De man vond zelf ongetwijfeld dat hij een ’noodgeval’ had, maar daar dachten de dienstdoende agenten toch anders over.

„Hoe hoog de nood ook is, dit lijkt ons geen reden om op de vluchtstrook te staan”, schrijft de politie op Twitter met daarbij een foto van de verklaring van de man.


De politie heeft de man de gelegenheid gegeven zich even aan te kleden, waarop de man een bekeuring kreeg voor het onnodig stoppen op de vluchtstrook.

Lees ook  Na*kte man klimt over hek en richt vernielingen aan

„De vluchtstrook is alleen bedoeld voor noodgevallen en dit valt daar niet onder. Er gebeuren jaarlijks meerdere dodelijke ongevallen omdat voertuigen en personen per ongeluk geraakt worden door andere voertuigen, terwijl zij op de vluchtstrook staan”, legt de politie uit.

Voor het avontuur op de vluchtstrook kan de man binnenkort een envelop van het CJIB op de mat verwachten met een boetebedrag van 250 euro exclusief administratiekosten.

Politie: dood Sam (17) is noodlottig ongeval, geen sporen van misdrijf

Joyrider (12) komt tot stilstand in tuin overburen