in

Politie achtervolgt eigen auto nadat verwarde man ermee vandoor gaat

De politie heeft vrijdag een van haar eigen auto’s achtervolgd. Het voertuig werd in Roosendaal gestolen door een verwarde man, waarop een achtervolging volgde met meerdere politieauto’s. Die eindigde na een rit over meerdere snelwegen in Gorinchem.

De verdachte heeft met het busje andere politiewagens geramd, zo meldt een politiewoordvoerder. De achtervolging ging over onder meer de A17 en A59.

Lees ook  Dieven stuiten op slaapwandelend jongetje (4), ‘brengen’ hem naar huis en nemen pinpassen en auto mee

Politiemensen kregen daarbij ondersteuning van de politiehelikopter, die enige tijd boven Gorinchem-Oost cirkelde nadat de dief was aangehouden.

Hoe de diefstal heeft kunnen gebeuren, is nog onbekend. ,,Er is inderdaad sprake geweest van diefstal van een van onze eigen auto’s.

Daarop is een achtervolging ingezet. Die is inmiddels beëindigd in Gorinchem. De collega’s zijn nog druk met dat incident, waardoor wij geen volledig beeld hebben van wat er precies is gebeurd’’, aldus een politiewoordvoerder.

Lees ook  RIVM: Bijna 77.000 mensen positief getest, 1.137 nieuwe COVID-19 ziekenhuisopnames

Rond één uur vloog de politiehelikopter naar Gorinchem. Die hield vanuit de lucht geruime tijd de omgeving van de Spijksesteeg in de gaten.

Bij de achtervolging zouden meerdere politieauto’s betrokken zijn en schade hebben opgelopen, melden getuigen ter plaatse.

Nooit ‘Ja’ zeggen als iemand vraagt om op je speaker te passen

Man in Haagse woning vermoordde eerst zijn vrouw voor hij zichzelf doodde