in

Peuter van 2 schiet zichzelf in het hoofd en overlijdt

Een tweejarige jongen is in de Amerikaanse staat Texas om het leven gekomen nadat hij zichzelf had verwond met een vuurwapen. De jongen had het wapen gevonden in de rugtas van een familielid. Volgens de politie in de stad Waco, waar het tragische ongeval plaatsvond, liep het kind een hoofdwond op en overleed hij in het ziekenhuis.

Lees ook  Zien: Funda-foto van badkamer gaat internet over vanwege opvallend rood item!

Onderzoekers gaan ervan uit dat het een noodlottig ongeluk betreft. De 21-jarige eigenaar van het vuurwapen, volgens lokale media de oom van het slachtoffer, sloeg na het het voorval op de vlucht. Ook nam hij het wapen mee. Later keerde hij terug en werd aangehouden. De man wordt ervan verdacht met bewijsmateriaal te hebben geknoeid.

Lees ook  Maak de borst maar nat: Winter 2022 mogelijk koudste van de eeuw

Dergelijke vuurwapenincidenten met dodelijke afloop vinden vaker plaats in de Verenigde Staten. Volgens belangenorganisatie Everytown For Gun Safety, die strijdt voor strengere wapenwetgeving, zijn dit jaar 111 mensen omgekomen bij ‘onbedoelde schietpartijen’ door Amerikaanse kinderen. Tussen 2015 en 2020 zouden er 765 doden zijn gevallen en raakten er volgens de organisatie meer dan 1500 mensen gewond.

 

Hanny leeft in energiearmoede: ‘Verwarming staat in de winter op 5 graden’

Jongen (15) neergestoken en overleden op verjaardagsfeestje: dader blijkt jarige (19) zelf