in

Peter R. de Vries zei op dodenlijst Taghi te staan

AMSTERDAM – De aanslag op Peter R. de Vries (64) heeft gezorgd voor een schokgolf door het hele land. Nabestaanden van slachtoffers van de misdrijven waarin De Vries zich vastbeet lopen weg met de bekendste misdaadverslaggever van Nederland.

Als Peter zich met je zaak gaat bemoeien, dan weet je zeker dat die niet in de vergetelheid zal verdwijnen. De ouders van Nicky Verstappen weten ervan mee te praten. Evenals de nabestaanden van Zaanse Milica van Doorn of de ten onrechte veroordeelde verdachten in de Puttense moordzaak.

Steun en toeverlaat
In die zaken is hij niet meer sec de misdaadverslaggever, maar ook de steun en toeverlaat en woordvoerder van de families. Aan die meerdere petten voegde hij er recent nog een toe: die van vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. in het mega-liquidatieproces Marengo. Het kwam hem op veel kritiek te staan van collega-misdaadverslaggevers die vonden dat het voor het publiek wel erg onduidelijk werd om te weten met welke pet De Vries aan de talkshowtafels zat. De Vries zou De Vries niet zijn als hij zich daarvan iets had aangetrokken. Hij bewandelt zijn eigen pad, onverstoorbaar en zeker van zijn zaak.

Lees ook  Bijna iedereen heeft het fout… Waar gaat het hier over?

De broer en de advocaat van kroongetuige Nabil B. waren al vermoord, hij had de grootste moeite om nieuwe advocaten te vinden die bereid waren om hun leven te wagen. Samen met de advocaten Peter Schouten en Onno de Jong bleek Peter R. de Vries bereid om de sprong te wagen.

Vertrouwenspersoon
De figuur van vertrouwenspersoon was tot nu toe onbekend in een Nederlands strafproces. Het Openbaar Ministerie maakte bezwaar, omdat het De Vries als niet-advocaat niet was toegestaan om kennis te nemen van vertrouwelijke stukken en toegang te krijgen tot de kroongetuige. Dat bezwaar werd door Peter R. de Vries ondervangen door in dienst te treden van het advocatenkantoor van Schouten.

Lees ook  Vrouw skipt tandarts jarenlang en heeft nu maden in plaats van tanden

Op 14 mei 2019 maakte Peter R. de Vries bekend dat hij op een dodenlijst stond van crimineel Ridouan Taghi. Hij bracht dat naar buiten ,,om de zaak stuk te maken”. Kort erna ontving hij een brief van Taghi die hem schreef dat hij niets te vrezen had. Maar dat was ver voordat De Vries besloot om de aartsvijand van Taghi, kroongetuige Nabil B., bij te staan. Vanaf dat moment had hij wel degelijk iets te vrezen en het is moeilijk om niet de hand van Taghi te zien in de aanslag op zijn leven.

Peter Rudolf de Vries startte zijn journalistieke loopbaan direct na de middelbare school bij De Telegraaf. Een Haagse moordzaak waarmee hij aan de slag ging wekte zijn interesse in misdaadjournalistiek. In de vijfendertig jaar die volgden onderzocht hij meer dan 500 moorddossiers en groeide hij uit tot een van de bekendste misdaadjournalisten van het land.

 

Idioten verspreiden beelden van zwaargewonde Peter R. de Vries via social media! Doe dit aub niet.

Peter R. de Vries wilde ondanks dreigingen niet worden beveiligd