in

‘Personeel gevangenis Zaanstad op dodenlijst van voormalig Hells Angels-kopstuk’

In het Justitieel Complex Zaanstad is een dodenlijst opgedoken met namen van medewerkers van de gevangenis. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen. De lijst zou zijn gevonden in de cel van voormalig Hells Angels-kopstuk Lysander de R., die daarna naar een andere gevangenis is overgeplaatst.

De R. werd zo’n twee weken geleden uit zijn cel gehaald nadat De Telegraaf had gemeld dat de veroordeelde leider van de Haarlemse Hells Angels een schrikbewind zou voeren in de gevangenis. Hij zou medewerkers en medegedetineerden intimideren. Nu blijkt volgens RTL Nieuws dat justitie hem in verband brengt met het bijhouden van een lijst met namen van gevangenismedewerkers die geëlimineerd zouden moeten worden.

Lees ook  Horror slachterij Gosschalk mag onder voorwaarden weer opstarten

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en de politie Noord-Holland willen niet ingaan op vragen van RTL Nieuws over de dodenlijst.

‘Klopt niet’
Remco Kint, advocaat van Lysander de R., reageert furieus op de berichtgeving en overweegt juridische stappen tegen RTL Nieuws wegens het melden van foutieve informatie over zijn cliënt, schrijft NH Nieuws. Kint: ,,Ik heb Lysander net gesproken en het is niet waar. Ik spreek hem morgen uitgebreid, maar die bronnen van RTL Nieuws kloppen van geen kant.”

Lees ook  Auto rijdt water in: bestuurder overleden

De R. is veroordeeld tot negen jaar celstraf voor afpersing, bedreiging, mishandeling, wapenbezit en brandstichtingen. Na zijn veroordeling startte hij een nieuwe motorclub, MC Hardliners, die hij vanuit de gevangenis zou aansturen.

Telefoon gedropt
Op de luchtplaats van het Justitieel Complex Zaanstad zijn twee weken geleden enkele simkaarten en iPhones gevonden. Vermoedelijk waren ze bezorgd met een drone. Er waren signalen dat De R. en enkele andere topcriminelen de beschikking zouden hebben over mobiele telefoons.

Isabelle heeft na 30 jaar en duizend lessen nog steeds geen rijbewijs

Politie graaft lichaam echtgenote op in onderzoek naar verdachte dood supermarkteigenaar