in

Oud-docent de cel in voor ontucht met vier minderjarige leerlingen

Een oud-docent van het Liemers College in Zevenaar moet de cel in vanwege on tucht met vier minderjarige leerlingen.

De rechtbank veroordeelde de 42-jarige man tot een gevangenisstraf van 24 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij mag bovendien vijf jaar niet als docent werken.

De zaak kwam aan het rollen toen een van de slachtoffers op 3 februari 2020 naar de leiding van de school in het Gelderse Zevenaar stapte.

Daarop meldden zich nog twee slachtoffers. De docent, Michel D. uit Amersfoort, noemde zelf tegenover de politie nog meer namen van leerlingen. Twee van hen, leerlingen van een school in Leerdam, deden ook aangifte.

Lees ook  Pool dreigt armen, benen en hoofd van zijn vrouw en dochter (11) af te snijden

D. bekende voor de rechtbank alleen dat hij één scholiere had betast. Maar justitie stelde dat hij ‘op grove wijze’ mis bruik gemaakt heeft van zijn positie als docent.

,,Hij heeft een spoor van ellende achtergelaten. Hij is nooit zelf gestopt, dat hebben anderen gedaan. Elke keer zocht hij een nieuw slachtoffer”, aldus de officier van justitie.

Lees ook  Inbreker rukt zichzelf naast slapende vrouw in Breda

Vertrouwen beschaamd
Bij vier van de vijf slachtoffers acht de rechtbank seksueel misbruik bewezen. De rechtbank wijst erop dat de slachtoffers psychisch en emotioneel beschadigd zijn geraakt door de ontucht en dat de docent hun vertrouwen heeft beschaamd.

De straf valt lager uit dan de eis. Justitie eiste 28 maanden cel waarvan 8 voorwaardelijk. Wel geldt een proeftijd van vijf jaar.

De man moet bovendien twee slachtoffers een schadevergoeding betalen, van ieder ongeveer 1500 euro.

Politie haalt levensgevaarlijke ‘rijdende vuilnisbak’ van de weg

Meisje (17) steekt man (56) neer in Hulst