in

Oppas verdacht van mis bruik zeven zeer jonge meisjes: ‘Een schokkende zaak’

Een Limburgse vrouw die in en om Eindhoven op kinderen paste als hun ouders wegwaren, heeft zeven zeer jonge meisjes mis bruikt.

Beelden daarvan stuurde ze live door naar een kennis. Beiden zijn opgepakt. De slachtoffertjes waren tussen de 1 en 6 jaar.

Het Openbaar Ministerie zegt iedereen in beeld te hebben, zowel verdachten als betrokken gezinnen.

Er zijn geen aanwijzingen dat de beelden verder zijn verstuurd of op internet gezet. De zaak kwam in juni aan het rollen toen ouders van een 2-jarig meisje webcam-opnames van de kinderkamer terugkeken. Ze zagen schokkend gedrag van de oppas (52).

Deze werd diezelfde nacht nog in de boeien geslagen. Toen de politie de beelden nader bekeek zag ze dat de vrouw tijdens het mis bruik aan het videobellen was met een 58-jarige man.

Hij zit ook achter tralies. Over wat het mis bruik inhield doet het OM geen mededelingen. ,,Het is een zeer ernstige, schokkende zaak”, zegt persofficier Janine Kramer en laat het daarbij.


Meerdere oppas-sites
Een flink onderzoeksteam van de politie heeft alle gegevensdragers onderzocht. Volgens de persofficier bleek daaruit dat de vrouw vanaf 2019 verschillende oppassites gebruikte.

Lees ook  Vader publiceert vrolijke foto online en brengt daarna zijn kinderen om het leven

Gezinnen omschreven hun kinderen en vroegen oppas, de vrouw bood zich vervolgens aan. Waarom dat enkel gezinnen uit Eindhoven of de omliggende dorpen waren, is niet bekend.

Bij zes gezinnen ging het mis, het betrof zeven meisjes. Kramer: ,,We hebben alle betrokkenen kunnen identificeren.

Gespecialiseerde zedenrechercheurs hebben vervolgens de ouders verteld wat er is gebeurd. Voor hen is meteen slachtofferhulp ingeschakeld.”

Lees ook  Enorm kinderp*rnonetwerk met ruim 400.000 leden opgerold, mogelijk Nederlandse verdachten

Het Openbaar Ministerie denkt iedereen in beeld te hebben. ,,Daarom komen we nu pas naar buiten met dit nieuws, we wilden eerst zeker weten dat we iedereen hadden geïdentificeerd en ingelicht.”

De zaak is wat dat betreft rond, al houdt Kramer ‘zoals altijd een heel klein slagje om de arm.’ ,,Maar volgens ons is dit het.”

Voorarrest verlengd
Beide verdachten zitten sinds hun arrestatie in voorarrest, dat is verlengd tot de maximale drie maanden.

Volgende week komen ze voor de eerste keer voor de rechter. Dan zal het vooral opnieuw om verlenging van het voorarrest gaan.

Het overgrote deel van het onderzoek is achter de rug, politie en OM moeten nu vooral verder alles op een rijtje zetten.

Ook zullen deskundigen zich nog over de geest van de twee buigen en is een gedragsdeskundige ingeschakeld.

Prinses Alexia bevestigt relatie en laat haar buitenlandse vriendje zien

Buurt over parkeerplaatsdode Almelo: ’Ze hadden vaak vaccinatieruzies’