in ,

Ongeloof na crash van dronken man en 10-jarig jongetje: ‘Papa, het is jouw schuld’

,,Het was zo zielig. Het jongetje had écht pijn, maar met die bezopen man was niet te praten.” Een dag nadat een auto een schuurtje ramde in Westervoort, onder de rook van Arnhem, zijn buurtbewoners nog steeds ontdaan door het incident.

Een 44-jarige man uit Duiven crashte daar maandag met zijn auto tegen het schuurtje van een woning. Naast hem zat een kind van 10 jaar op de bijrijdersstoel, vermoedelijk zijn zoon of stiefzoon. Beiden hadden volgens buurtbewoners geen gordel om. Het kind raakte door de klap gewond en is door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Daar ligt hij volgens een politiewoordvoerder nog steeds.

‘Meteen naar buiten gerend’
,,Met een rotgang moet de man door de straat zijn gereden”, zegt buurtbewoonster Liliane Schimmel. Net als andere bewoners uit de straat schrok ze zich rot toen ze eind van de middag een ‘flinke klap’ hoorde. ,,Ik was net aan het koken, meteen ben ik naar buiten gerend. Daar zag ik de man en de jongen. Hij lag helemaal over het kindje heen, dronken. Levensgevaarlijk dat hij in zo’n toestand over de weg heeft gereden. Waarom zou je zoiets doen? Dit had veel erger kunnen aflopen.”

Lees ook  Doktoren pompen 15 blikjes bier in maag van man om zijn leven te redden

Het 10-jarige jongetje had veel pijn. De buurt ontfermde zich over hem en belde 112. ,,Hij was aan het gillen van de pijn. M’n man is naar huis gegaan om een kussen te halen voor onder z’n hoofd. Hij schreeuwde het uit, maar de man bleef op hem liggen. Zo zielig. De man was agressief naar mensen die te hulp wilden schieten en wilde niet dat er een ambulance kwam”, zegt Schimmel.

‘De man weigerde hulp’
Angelique Bochoven ondervond aan den lijve dat de man niet op hulp zat te wachten. De buurtbewoonster snelde naar de auto toe en probeerde eerste hulp te verlenen aan de jongen. ,,Ik wilde helpen, maar de man weigerde. Hij bleef op de jongen liggen, dus ik kon er gewoon niet bij. Eerst waren ze nog in de auto, later uit de auto op het gras. Heel heftig om te zien. De alcoholgeur rond die man was niet normaal. Het kindje lag daar maar. ‘Papa, het is jouw schuld’, hoorde ik hem zeggen. ’Ik heb pijn’ en ‘bel de ziekenauto’, zei hij ook.”

Lees ook  Leerkracht met taartmes doet politiemacht uitrukken naar basisschool in Noordwijkerhout

Een politiewoordvoerder bevestigt dat uit een blaastest is gebleken dat de man uit Duiven te veel alcohol had gedronken. Agenten hebben daarom zijn rijbewijs ingevorderd. Een bloedproef die bij de man is afgenomen, meet hoe ernstig de man onder invloed was. De resultaten daarvan zijn nog niet binnen. De man is aangehouden, maar in afwachting van het onderzoek op vrije voeten.

Eerst tegen hek gereden
Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar de precieze toedracht. Het schuurtje waar de man tegenaan botste, ligt namelijk niet direct naast de weg. Bewoners vermoeden daarom dat hij eerst tegen een hek aan is gereden en vervolgens is doorgeschoten naar het schuurtje.

Het gaat in de straat wel vaker bijna mis, vertellen ze. ,,Sommigen rijden keihard, als idioten. Ze gaan wel 80 kilometer per uur, terwijl je 50 mag. Eigenlijk was het wachten op een ongeluk”, zegt Bochoven.

In de muur van het schuurtje zijn verschillende barsten ontstaan door de klap. Over de medische toestand van het kind kan de politiewoordvoerder niets zeggen. Bochoven: ,,Ik mag hopen dat hij goede hulp krijgt.”

Twee dingen die opvallen aan aankomst van André Hazes op Schiphol: “Dit klopt niet..”

Vader bevrijdt dochter (4) en zoon (6) uit huis van veroordeelde pedofiel: “Buur lokte mijn kinderen met snoepjes”