in ,

Onderzoekers: klagen over andere weggebruikers is gezond

Klagen: we doen het allemaal wel eens. Over het feit dat de patat te slap is, de vaat er nog steeds staat na een dag hard werken en niet te vergeten: over het belachelijke gedrag van onze medeweggebruikers.

Want man, man, man, wat rijden er af en toe toch ongelofelijke knuppels op de Nederlandse wegen, niet waar?

Is het erg om daar over los te gaan als je achter het stuur zit? Zeker niet, zegt een aantal onderzoekers. Sterker, zij claimen zelfs dat het heel gezond kan zijn om een klaagzang af te steken achter het stuur.

Lees ook  Cornflakesverslaafde: Dit wordt mijn dood

Druk van de ketel
De theorie hierachter is gebaseerd op de probleemoplossende werking van een potje zeuren en klagen.

De frustratie komt immers voort uit negativiteit. Pot je dat allemaal op, als een ware binnenvetter, dan zou dat er allemaal ineens uit kunnen komen. Met alle gevolgen van dien.

Lees ook  Bejaarden in buurtcentrum per ongeluk wietbrownies gevoerd

De oplossing is dan ook zeuren, zaniken, zeveren en zagen. Over zo’n treurwilg die over een doorgetrokken streep slingert, een fossiel die met 80 over de snelweg tuft of een druif die geen richting aangeeft.

Gewoon uitfoeteren, zolang je het maar binnen de auto doet. Daadwerkelijk de confrontatie opzoeken door je raampje naar beneden te draaien kan namelijk leiden tot een fysiek conflict. En dat is dan weer niet heel gezond.

Politie waarschuwt voor rukkende mannen in Gelders dorp

Ambulance gaat over de kop bij aanrijding in Schoten: ambulancier zwaargewond