in

‘Ondernemende’ kleuter (4) pakt sleutels en gaat op pad met de auto van zijn ouders: twee auto’s geramd

Een jochie uit Utrecht heeft zaterdag een wild avontuur beleefd in de auto van zijn ouders. De 4-jarige kleuter ontsnapte ’s morgens vroeg uit huis en kroop achter het stuur. Daarbij ramde hij twee geparkeerde auto’s. Het jongetje kwam met de schrik vrij

Op blote voeten en in z’n pyjama treffen agenten het ventje zaterdagmorgen aan, na een melding van een omstander die hem moederziel alleen op straat zag.

Na controle door ambulancemedewerkers vanwege mogelijke onderkoeling en ontvangst van een knuffelbeer, nemen agenten hem mee naar het politiebureau, omdat zijn ouders nog altijd nergens te bekennen zijn.

Melding ongeval
Eenmaal aan de warme chocolademelk op het bureau, krijgen dezelfde agenten plots een melding over een ongeval, vlak in de buurt waar agenten de jongen vonden. Daarbij zou de veroorzaker geparkeerde auto’s hebben geramd en daarna zijn doorgereden.

Lees ook  Politie rukt massaal uit voor ontvoering Zwolle, blijkt vrijgezellenfeest

Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd. De auto blijkt op naam te staan van een vrouw, die de moeder van het ventje blijkt te zijn.

Zij vertelt hen dat ze een ‘heel ondernemend’ kind heeft. Ze krijgt hem aan de lijn en op exact op dat moment doet hij met zijn handen een botsing na en een sturende beweging. Dat is het moment dat bij de agenten een lampje gaat branden.

Koppelen en gas
Samen met de moeder gaan de agenten vervolgens met de gevonden jongen naar de auto. Daar laat de jonge bestuurder op verzoek precies zien hoe de auto werkt: hij maakt met de sleutel de auto open, stopt de sleutel in het contact, start de auto, gaat met zijn linker voet naar de koppeling en trapt het gas in.

Lees ook  Nederlandse zakenman (65) dood aangetroffen in hofgracht van kasteel Belvédère in Wijnegem

Hij blijkt die morgen met sleutels in zijn handen en in pyjama uit huis te zijn ontsnapt, op het moment dat zijn vader naar zijn werk ging.

Bij de korte rit in zijn eigen straat heeft hij vervolgens twee geparkeerde auto’s geramd, waarna hij is uit gestapt en weggelopen. De politie stelt: ,,Gelukkig is het avontuur van deze mini-coureur met een sisser afgelopen.”

Man verdient 2.000 euro per maand met verkoop van gebruikte sokken

Vrouw in levensgevaar nadat ze katten gaat zoeken in brandende woning