in

Omgekomen Amerikaanse soldaat plaatste vlak voor haar dood ontroerende foto met baby in armen:’I love my job’

KABUL – Nicole Gee (23) is een van de 13 Amerikaanse soldaten die om het leven kwam na een zelfmoordaanslag in de Afghaanse hoofdstad Kabul. ’I love my job’, schreef ze bij een van haar laatste Instagramposts, waarop te zien is hoe ze een baby in haar armen hield. De foto ging viraal.

Gee was naar Afghanistan was gestuurd om te helpen met de evacuaties. De 23-jarige wilde eigenlijk luchtverkeersleider worden, maar vanwege een hartritmestoornis kon dat niet. Ze kwam bij het Amerikaanse leger terecht als onderhoudstechnicus.

Tekst loopt verder onder de post.

Lees ook  Katalysatordief komt om het leven doordat auto van krik valt

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Gee (@nicole_gee__)

Haar vader had een paar dagen voordat ze overleed nog een sms-berichtje gestuurd met dat hij zo trots was. ,,Ze was een perfect kind. Kwam nooit in de problemen’’, zegt hij tegen The Washington Post.

Ook bij haar vrienden is het verdriet groot. Een vriendin schreef op social media dat ze het verlies niet kan omschrijven. Ze vindt het moeilijk te realiseren dat Nicole er niet meer is. ,,Toen was daar die explosie, en zomaar is ze weg.’’ Ze troost zichzelf met het idee dat ze haar laatste adem uitblies terwijl ze deed waar ze het meest van hield: mensen helpen.

Lees ook  Vijftiger baadt in fontein met 50.000 euro aan bankbiljetten

Tekst loopt verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Gee (@nicole_gee__)

Zelfmoordterrorist
Buiten het vliegveld van Kabul blies een zelfmoordterrorist zichzelf donderdag op. Er vielen zeker 170 doden, onder wie 13 Amerikaanse soldaten. De Amerikaanse slachtoffers zijn vooral jonge twintigers. Het Amerikaanse leger deelde onlangs een foto van de omgekomen militairen.

De aanslag werd opgeëist door een lokale afdeling van Islamitische Staat (IS).

Moeder beschuldigt ouder van ped*fiel gedrag, maar wordt zélf veroordeeld: ‘Het was hartverscheurend’

Horror slachterij Gosschalk mag onder voorwaarden weer opstarten