in

NS-medewerker op spoor geduwd tijdens mishandeling op station Gouda

Twee NS-medewerkers zijn dinsdagavond op station Gouda mishandeld door zwartrijders, een van de slachtoffers werd daarbij op het spoor geduwd. Twee verdachten zijn later in de omgeving aangehouden.

Vlak voor de mishandeling waren de twee verdachten uit de trein gezet omdat zij zonder treinkaartje reisden en weigerden hun identiteitsbewijs te laten zien aan de conducteur. Op het perron bij station Gouda stonden twee NS-medewerkers klaar om het tweetal op te vangen.

Klappen en op spoor geduwd
De mannen weigerden ook toen hun legitimatiebewijs te laten zien, waarop de NS-medewerkers op het punt stonden de zwartrijders aan te houden.

Lees ook  Naar Nederland gevluchte Oeigoer slaakt noodkreet: 'Waar is mijn broertje?'

Op dat moment vielen de vechtersbazen de handhavers aan. De medewerkers werden geslagen en één van hen werd zelfs op het spoor geduwd.

De tweede medewerker hielp direct zijn collega die op het spoor lag en kreeg daarbij hulp van een omstander.

De mishandelaars vluchtten ondertussen snel het station uit. De NS-medewerkers zijn later gewond naar het ziekenhuis vervoerd.

Aangifte van zware mishandeling
De politie ging na het incident meteen naar de twee verdachten op zoek. Een klein uur na de mishandeling werden de twee mannen ingerekend. Het gaat om een tiener (19) uit het Groningse Delfzijl en een 20-jarige man uit Den Haag. Ze worden verdacht van poging tot zware mishandeling.

Lees ook  Politie: dood Sam (17) is noodlottig ongeval, geen sporen van misdrijf

De mishandelde NS-medewerkers hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie roept getuigen op om zich alsnog te melden voor meer informatie. Ze kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

Vrouw verkoopt huis omdat buren keiharde scheten laten

Lichaam van vermiste kanoër (27) uit Ermelo gevonden