in

Nederlandse Sara (40) al weken spoorloos verdwenen in Italië na ruzie met partner

De 40-jarige Nederlandse vrouw Sara Ahmed Lemlem is sinds zaterdag 4 december spoorloos verdwenen in Italië nadat ze ruzie had met haar partner. De Italiaanse autoriteiten vrezen voor haar leven.

Dit schrijven Italiaanse media. De vrouw, die van oorsprong uit Ethiopië komt, zou rond 22:30 uur zijn vertrokken uit haar huis in het Noord-Italiaanse Vigevano waar ze samenwoonde met haar Italiaanse vriend. Sindsdien is ze spoorloos verdwenen.

In een verklaring heeft haar man gezegd dat Sara zonder papieren en telefoon het huis had verlaten na een ’verhitte discussie’. De man heeft naar eigen zeggen dagenlang naar haar gezocht, maar zonder enig resultaat.

Lees ook  Veel steun voor ernstig zieke bondscoach Van Gaal: 'Blijf sterk, Louis, en word snel beter'

Slechte integratie
De vrouw woonde en werkte in Nederland maar besloot in 2018 naar Italië te verhuizen nadat ze haar man had ontmoet. Volgens sommige lokale Italiaanse kranten kon Sara niet goed integreren in Italië. Ze zou geen baan en zelfs geen vrienden hebben.

Op de avond van de verdwijning zou Sara haar man geconfronteerd hebben met de mededeling terug te willen naar Nederland. „Ik begreep haar en zei dat ze moest doen wat het beste voor haar was. Maar de sfeer sloeg om en toen kregen we ruzie. Ze ging naar buiten en is nooit meer thuigekomen”, zei haar man tegenover de kranten.

Lees ook  Zoon steekt moeder dood, man had vermoedelijk psychose

In een Italiaans televisieprogramma wordt gesuggereerd dat de vriend van Sara iets te maken heeft met haar verdwijning, maar hij ontkent. ,,Ik heb echt geen geweld tegen haar gebruikt, en zij ook niet tegen mij. Ik maak me ontzettend zorgen en vrees voor haar leven”, verklaart hij tegenover opsporingsprogramma Chi l ha visto.

Zoektocht
Omdat Sara geen reisdocumenten, telefoon en geld heeft meegenomen, hebben de autoriteiten uitgesloten dat ze terug is gegaan naar Nederland. Volgens de krant La Provincia Pavese hebben brandweerlieden en duikers dinsdag een kanaal in Vigevano doorzocht na een aanwijzing dat haar lichaam daar gesignaleerd was. De zoektocht bleef zonder resultaat.

Gedumpte baby in vuilniszak is begraven, moeder en vader nog steeds niet gevonden

Aangifte tegen demissionair minister De Jonge geseponeerd