in

Nederlands drama in Spanje: drie jongeren, onder wie twee broers, omgekomen bij verkeersongeluk

Bij een verkeersongeluk in het noorden van Spanje zijn donderdag drie Nederlandse toeristen om het leven gekomen. De auto waarin ze zaten kwam op een snelweg in de regio Baskenland in botsing met een vrachtwagen.

De slachtoffers zijn volgens het Baskische ministerie van Veiligheid twee broers van 19 en 20 jaar oud en een 20-jarige vriend die met hen meereisde. Eerstgenoemden overleden ter plekke, laatstgenoemde bezweek enkele uren later in een ziekenhuis in San Sebastian aan zijn verwondingen.

Lees ook  Beelden vechtpartij van Glennis Grace gelekt

De Opel Mokka van de slachtoffers kwam omstreeks 10.00 uur door nog onbekende oorzaak in botsing met de vrachtwagen. Die was geladen met balen hooi, zo is te zien op beelden van het drama. Twee van de drie inzittenden van de auto raakten bekneld door de botsing. De brandweer van Gipuzkoa moest hen uit het voertuig bevrijden, melden lokale media.

Het ongeluk vond plaats op de snelweg AP1 ter hoogte van Soraluze in de provincie Gipuzkoa. Deze weg, de zogenoemde Autopista del Norte, verbindt Burgos met Eibar en gaat daar over in de AP-8 tussen de Frans-Spaanse grens, San Sebastian en Bilbao.

Afghaanse tolken vrezen dat taliban wraak neemt op hun families en eisen plek op evacuatielijst

Toen dochter 24 werd, spraken ze: “Je biologische oma verkocht je aan ons om schandaal te vermijden”