in

’Nederlander verdrinkt voor de ogen van zijn kinderen in Italië’

VARAZZE – Een 53-jarige Nederlander is zondag voor de ogen van zijn kinderen meegesleurd door een sterke stroming in de Middellandse Zee. De vader kon het land niet meer bereiken en is overleden. Een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat na berichtgeving in de Italiaanse krant La Stampa.

Volgens de Italiaanse krant was de vader met zijn twee 14-jarige zoons in het water gedoken voor wat verkoeling. Het drietal werd vervolgens meegesleurd door een sterke stroming. De twee jongens wisten op eigen kracht weer aan land te komen en de kustwacht te alarmeren.

Lees ook  Nachtmerrie voor Nederlands koppel op Mallorca: dochtertje (1) gedood ‘na instorten dakdeel’

Nadat hulpdiensten de drenkeling uit het water hadden gehaald, werd gepoogd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het lichaam van de man is naar de haven van Varazze gebracht.

De familie van de man die mee was op vakantie naar het noorden van Italië krijgt consulaire bijstand.

Lees ook  Zien: Dit is de adembenemende nieuwe vriendin van Bram Krikke

De politie van Varazze liet weten dat het Nederlandse consulaat in Milaan snel gehandeld heeft en zowel de ex-vrouw als de nieuwe vriendin van het slachtoffer zondagnacht om 1.30 al waren aangekomen in Varazze. Het stoffelijk overschot van de 53-jarige man zal zo spoedig mogelijk naar Nederland worden gebracht.

Tattoo met indrukwekkend levensmotto Peter R. de Vries

Week na overstromingen lichaam van 20-jarige man gevonden in België