in

NAC-supporter overleden die tijdens rellen gereanimeerd werd

Een supporter van NAC is overleden nadat hij zondag tijdens de voetbalrellen in Breda onwel was geworden. Dat meldt een website van fans van de voetbalclub.

De man moest worden gereanimeerd, terwijl hulpverleners bekogeld werden met vuurwerk en stenen.

Afgelopen zondag braken er rellen uit bij het stadion van NAC Breda, na de 1-2 nederlaag tegen NEC. De ploeg uit Nijmegen promoveerde daarmee naar de eredivisie.

Supporters van NAC Breda zochten uit frustratie de confrontatie met de politie. Agenten en ME werden bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk. Ook werden er mortieren afgevuurd.


Volgens de politie raakte in het tumult een man onwel. Het is niet bekend wat hem op dat moment precies mankeerde, maar hij moest worden gereanimeerd.

‘Omstandigheden barbaars’
In het persbericht van afgelopen weekend schrijft de politie: “Agenten moesten moeite doen om bij het slachtoffer te komen en moesten schakelen van ordehandhaver naar hulpverlener.

Lees ook  Plannen en ploeg Rutte 4 krijgen vorm: leenstelsel verdwijnt, De Jonge niet door op Volksgezondheid

Tussen de hectiek begonnen zij het slachtoffer te reanimeren, maar moesten nog altijd beveiligd worden door andere ME’ers.

werden nog altijd bekogeld met verschillende voorwerpen. Ook de brandweer kwam naar de locatie om medische hulp te verlenen.”

Het slachtoffer is uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Vandaag meldt fanmagazine De Rat dat de man is overleden.

“De omstandigheden waaronder de reanimatie heeft plaatsgevonden zijn barbaars, laten de heethoofden dit bericht dan ook in zich opnemen en zich diep diep diep kapotschamen.

Een man die vecht voor zijn leven bekogelen met stenen en fakkels, daar past alleen de zwaarste straf bij”, zo staat er op de site.

Een woordvoerster van de politie laat aan RTL Nieuws weten dat het onderzoek naar de rellen nog gaande is.

“De beelden van de rellen worden helemaal nagelopen, dus ook die van de reanimatie als we die hebben.

De politie gaat niet specifiek focussen op de situatie rondom de reanimatie, maar ik ga ervan uit dat het wel onderdeel is van het onderzoek.”

Lees ook  Motorrijder overleden bij ernstig ongeluk

Zes arrestaties
Na de wedstrijd hield de politie zes mannen aan. Die zitten nog steeds vast. Het gaat om 18-jarige man uit Zevenbergen, een 20-jarige man uit St. Willebrord, een 19-jarige man, een 34-jarige man en een 41-jarige man uit Breda, een 20-jarige man uit Oudenbosch. “Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten”, zegt de woordvoerster.

Bij de ongeregeldheden raakte een aantal agenten gewond. Een agent brak zijn hand. Tientallen agenten doen aangifte van mishandeling of poging tot doodslag.

De politie start dan ook een groot onderzoek naar de relschoppers en roept hen op zich te melden.

NAC heeft op de website geschokt gereageerd op de dood van de fan. “Vol ongeloof, ontsteltenis en droefenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van Ronald, een trouwe NAC-supporter uit Oosterhout.

Wij willen alle familie, vrienden en nabestaanden ontzettend veel sterkte en kracht wensen. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar hen”, aldus de club.

Dierentuin doet aangifte tegen vrouw die in apenverblijf klimt

Dertien verwaarloosde katten uit Tilburgse woning gehaald, twaalf andere katten kunnen blijven