in

’Mugshot’ van inbreker gaat internet over: ’Als ik hem vind, mag ik hem dan houden?’

De arrestatiefoto van een Engelsman uit West Yorkshire is het afgelopen weekend viraal gegaan nadat de politie deze op Twitter plaatste. Na een tijd werd de politie zelfs gedwongen de reacties op Twitter uit te zetten toen de man meer fans leek te krijgen dan dat er interesse was om hem aan te geven.

De politie van West Yorkshire heeft een verklaring vrijgegeven waarin de verdachte wordt geïdentificeerd als Jonathan Cahill, een 37-jarige man die onlangs uit de gevangenis is vrijgelaten nadat hij een deel van zijn straf voor inbraak had uitgezeten.

Lees ook  6 maanden oude baby krijgt Herpes door onschuldige kus

Inbraak
Naar verluidt zou hij weer een inbraak hebben gepleegd en daarom heeft hij volgens de politie „de voorwaarden van zijn vrijlating geschonden en is hij nu teruggeroepen naar de gevangenis”. Maar Cahill lijkt nog niet van plan zich te melden.

Uiterlijk
Veel mensen op Twitter lijken zich niet te interesseren voor zijn criminele geschiedenis. Het is vooral zijn uiterlijk dat de aandacht trekt. De lokale zender YorkshireLive liet een aantal van de opmerkingen bij het eerste bericht van de politie-afdeling zien: „Als ik hem vind, mag ik hem dan houden?”, postte een persoon. Een ander schreef: „Moet makkelijk te vinden zijn, de helft van de vrouwen in West Yorkshire zal achter hem aan zitten na het lezen van deze opmerkingen.”

Lees ook  Koppel met 5 kinderen adopteert 7 kinderen die jaar in pleegzorg verbleven nadat ouders omkwamen in ongeluk

’Sexy crimineel’
Eerder werd Jeremy Meeks de ’sexy crimineel’ genoemd. Zijn ’mugshot’ leverde hem zelfs een modellencontact op.

Meeks werd in juni 2014 gearresteerd voor verboden wapenbezit in Stockton, Californië. Toen de politie zijn mugshot op hun Facebookpagina plaatste, trok Meeks’ blik de aandacht van tienduizenden bewonderaars, die opmerkingen plaatsten als: „Hij is hot” en „is sexy zijn illegaal?”

Tweehonderd keer per dag: Italiaanse priester krijgt boete voor overmatig luiden van kerkklokken

Trein stilgezet bij Holthees om verdachte situatie, ‘man uit trein gehaald’