in

Moordenaar/verkrachter komt vervroegd vrij, pleegt direct gruwelijke misdaad

Een moordenaar komt vervroegd vrij en nog geen maand later maakt hij zich schuldig aan een gruwelijke misdaad. Een tragedie die heel makkelijk verholpen had kunnen worden.

De man die hier met een jas over zijn hoofd wordt afgevoerd door de Spaanse politie, is de 54-jarige Francisco Javier A., iemand die ervan verdacht wordt iets verschrikkelijks te hebben gedaan. In 1998 belandt hij achter de tralies nadat hij tijdens een bezichtiging van een appartement de 26-jarige makelaar op hardhandige wijze op bed gooit, haar verkracht en meerdere keren met een mes snijdt, net zo lang tot ze sterft.

Lees ook  Bruls: werkgevers moeten personeel om coronabewijs kunnen vragen

Aanvankelijk duurt zijn gevangenisstraf tot 2023, maar door zijn voorbeeldige gedrag komt hij in april 2020 vervroegd vrij. En uitgerekend tijdens die voorwaardelijke invrijheidstelling gaat het opnieuw mis. Vlak voordat hij – zoals te zien op deze foto – uit zijn huis wordt gesleurd, treft de politie hem binnen aan met de 9-jarige Álex op zijn schoot, een jochie dat in een park met vriendjes Halloween aan het vieren was. Helaas zijn de agenten net te laat. Álex is al dood. Gewurgd. Een moord die voorkomen had kunnen worden als de moordenaar zijn volledige straf had uitgezeten.

Lees ook  Opnieuw jongetje (9) vast in waterput, deze keer in Afghanistan

Dode man gevonden op straat in Zevenaar, vrouw aangehouden

Net binnen: Déze extra coronamaatregelen kunnen we vrijdag tijdens de persconferentie verwachten