in

Moeder slachtoffertje Donny M.: ’Tape op hun mond en blinddoek om’

De man die verdacht wordt van de betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino blijkt al eerder te zijn veroordeeld voor kindermishandeling. Eén van die slachtoffers is Gernando, het zoontje van Marja Rullens.

Ze kan nog steeds niet beschrijven wat er door haar heen ging toen zij de naam van ‘Donny M.’ weer voorbij hoorde komen. Zij weet zeker dat het dezelfde Donny is als degene die haar zoon heeft bedreigd en mishandeld. Zij herkende hem meteen. Haar claim wordt gesteund door onder andere de advocaat van een van de vroegere slachtoffers.

Schokkend
Op 28 juni 2017 ging Gernando, destijds 7 jaar oud, met een vriendje buitenspelen in een speeltuin. Maar na twee uur was hij nog steeds niet thuis. Dit was ongewoon voor hem, omdat hij altijd elk halfuur terugkwam voor wat drinken of eten. Marja maakte zich ernstige zorgen, want zij kon de jongens nergens meer vinden. Uiteindelijk kwam Gernando toch nog thuis, maar hij gaf meteen aan dat er iets ernstigs was gebeurd.

“Toen vertelde hij dat ze mee waren genomen door een gozer met een hond* met drie poten”, zegt moeder Marja. Ze vervolgt haar verhaal met een schets van een uiterst schokkend beeld: “Hij vertelde dat er met hem gegooid werd. Hij had z’n knieën geschaafd. Ook heeft hij zijn broek moeten laten zakken. Zijn vriendje heeft alles bij die Donny moeten doen en andersom heeft Donny van alles bij dat vriendje gedaan in een flat in Sittard.”

Lees ook  Jongen (16) neergestoken in Rotterdam, twee tieners opgepakt

Traumatische ervaring
Maar daar blijft het niet bij: “Op een gegeven moment werd mijn kind geblinddoekt en getapet. De tape en de doek werden bij Donny later ’s nachts ook aangetroffen. Gernando wist in detail alles nog te vertellen wat hij had gezien.”

Dit incident heeft dan ook mentaal veel gedaan met Gernando, vertelt zijn moeder: “Hij durfde niet meer gebruik te maken van zijn eigen WC. Hij was zelfs bang voor mijn telefoon toen hij 7 jaar was, want hij was bang dat iedereen hem zou filmen. Als we in de stad die hond met die drie poten* tegenkwamen, dan kroop hij helemaal in elkaar.”

Helemaal verstijfd
Toen Donny M. werd genoemd als verdachte voor de dood van de 9-jarige Gino, werd Marja gebeld door haar dochter. Die zei haar dat de naam ‘Donny M.’ bij de berichtgeving stond. “Ik stond helemaal verstijfd. Je realiseert je steeds meer dat die kinderen aan de dood zijn ontsnapt. Ik herkende hem ook gelijk op de foto. Ik kan niet beschrijven wat er toen door mij heen ging. Dit blijft je hele leven lang bij je.” “Van mij uit had Donny niet meer in de samenleving terug mogen komen. Ik zei ook: ‘Hij gaat nog meer slachtoffers maken.’ Ik bedoel als je al twee jonge kinderen in een volle flat mee durft te nemen en je hebt met 17 jaar deze neigingen, dan ben je letterlijk echt ziek”, vertelt Marja.

Lees ook  Familie van Gino reageert na vreselijke nieuws: “Het verdriet is niet te omvatten”

“Ik vind dat de rechter en de officier zwaardere straffen moeten gaan geven, want Donny houdt niet op. Ik vind dat er te mild mee wordt omgegaan. Alles wordt gebaseerd op een moeilijke jeugd. Ze komen daar allemaal heel makkelijk mee weg”, besluit de aangeslagen Limburgse.

*De hond met drie poten die in het artikel genoemd wordt is en was niet de hond van Donny M.

Reinder Bruinsma (39) uit Apeldoorn vermist tijdens Opwekking in Biddinghuizen, familie maakt zich grote zorgen

Levenslang geëist tegen beide verdachten moord Peter R. de Vries