in

Moeder mishandelt zoon (12), kinderen uit huis geplaatst: ‘Ik was in de war’

Na de uithuisplaatsing van twee van haar kinderen, twee dagen in de cel en opname in een kliniek van Yulius moest een 39-jarige moeder uit een dorpje in de Alblasserwaard dinsdag voor de politierechter verschijnen. Volgens het Openbaar Ministerie had de vrouw haar tienerzoon mishandeld.

Op 6 oktober ging het mis in het gezin. Terwijl haar echtgenoot voor werk in het buitenland verbleef, moest de vrouw in haar eentje zorgen voor hun baby en twee overige kinderen. Met de oudste, een net puberende zoon, kreeg ze het aan de stok.

Het ventje zat achter zijn spelcomputer, terwijl zijn moeder wilde dat hij naar de supermarkt ging om luiers te halen. Dit ontaardde in een ruzie, waarbij het slachtoffer door zijn moeder op zijn arm werd geslagen. Ook zou ze een metalen bord naar hem hebben gegooid. Daarna belde de zoon de politie.

Lees ook  Moeder rijdt naar Italië om dochtertje te laten vaccineren: 'Kostbaarste wat ik heb beschermen’

Agenten arresteerden de moeder. Na twee dagen cel werd de vrouw, die lijdt aan een psychotische stoornis, met een crisismaatregel in een kliniek geplaatst. De twee jongste kinderen werden ondergebracht bij de buren, de zoon zit sindsdien bij zijn vader.

‘Hij is 1.80, ik 1.55 meter’
Drie maanden na het voorval vertelde de vrouw aan de politierechter dat ze die dag ‘in de war was’. Ze erkende dat ze ruzie had met haar zoon over het halen van luiers, maar ontkende dat ze hem had mishandeld. ,,Mijn zoon is 1,80 meter en ik ben 1,55 meter. Ik kan hem niet slaan. Die wond op zijn arm is van de deurklink waar hij tegen aankwam, niet van mijn hand.’’

Lees ook  Vrouw eindigt in ziekenhuis nadat ze te veel sushi eet bij all-you-can-eat restaurant

De officier van justitie geloofde de zoon. ,,Hij belt de politie niet zomaar.’’ Hij eiste 40 uur voorwaardelijke werkstraf en verplichte behandeling.

De advocaat van de vrouw sprak van een ‘heel trieste, verdrietige zaak’. Een extra straf zou volgens hem een ‘extra opdonder’ zijn ‘na alles wat er gebeurd is’. De rechter had ‘medelijden’ met de moeder, maar achtte de mishandeling wel bewezen. Ze veroordeelde de vrouw, maar legde geen straf op.

Vrouw toont wat de pil met haar borsten deed op twee maanden tijd: «Wow, hoe kan dat?» (video)

Man (36) hakt onder invloed van drank en drugs kop van zijn kat eraf