in ,

Moeder beschuldigt ouder van ped*fiel gedrag, maar wordt zélf veroordeeld: ‘Het was hartverscheurend’

Roddel en achterklap onder ouders bij het schoolplein, wie kent het niet? Maar bij een school in Rotterdam-Noord ging het in 2019 wel heel ver. Een moeder van een destijds 5-jarig meisje beschuldigde de vader van een vriendinnetje van pedofilie en vertelde dat ook aan tenminste één andere ouder. Prompt werd de man daarna het slachtoffer van intimidatie, bedreigingen en vernielingen, bleek donderdag in de Rotterdamse rechtbank.

De 50-jarige moeder stond daar terecht vanwege smaad. Haar dochter vertelde, nadat ze bij een vriendinnetje had gespeeld, dat de vader aan haar schaamlippen had gezeten. Hevig geëmotioneerd stapte de Rotterdamse naar de politie, de schooldirecteur en de onderwijzeres van de klas. Eenmaal buiten vertelde ze het verhaal ook aan minimaal één vader, die twee kinderen in dezelfde klas had zitten. Die bracht het nieuws over de aangifte naar de beschuldigde vader. Als een lopend vuurtje gingen de vermoedens rond op school.

Lees ook  Een maand lang reed dit nep-drugsbusje door Brabant en slechts één man belde de politie

Het Openbaar Ministerie seponeerde de zaak uiteindelijk vanwege gebrek aan bewijs. Dat de moeder ook andere ouders in de zaak betrok, leidde op verzoek van de vermeende pedofiel wel tot een strafrechtelijke vervolging van de vrouw, die donderdag hevig geëmotioneerd haar verhaal deed. ,,Het doet verschrikkelijk veel pijn als je je kind zoiets hoort vertellen. Het was hartverscheurend.’’ Nog steeds gelooft ze dat de vader haar dochter heeft aangerand.

In gevaar
De zaak had in alle opzichten verregaande gevolgen. Haar dochter zit inmiddels op een andere school. De beschuldigde man heeft aangegeven nog steeds psychisch te lijden onder de zaak. De politierechter hield de vrouw voor dat ze in haar recht stond om aangifte te doen bij de politie en de schoolleiding te informeren. ,,Maar het was niet aan u om aan andere ouders te vertellen dat hij een pedofiel was. Daarmee heeft u de man in gevaar gebracht.’’

Lees ook  Agenten betrappen 23-jarige tijdens s*ks met 14-jarige jongen in auto: ‘Het was gewoon gezellig’

Advocaat Weening vroeg om vrijspraak, onder meer omdat in zijn ogen niet vaststond wat de vrouw had verteld. Volgens de politierechter was de zaak echter klip en klaar. Hij veroordeelde de vrouw tot een taakstraf van 30 uur. Ook moet ze 350 euro smartengeld betalen.

Amerikaanse veteranen redden 500 Afghanen uit Kaboel in geheime operatie

Omgekomen Amerikaanse soldaat plaatste vlak voor haar dood ontroerende foto met baby in armen:’I love my job’