in

Minister De Jonge stapt niet op

Het was een spannende week voor minister De Jonge door de discussie over zijn betrokkenheid bij de mondkapjesdeal van 100 miljoen euro met Sywert van Lienden en zijn zakenpartners. Geheel tegen de politieke wetten en regels in wilde de minister voor Wonen vandaag in de Tweede Kamer opheldering komen geven.

Want hij gaat nu niet over mondkapjes en in zijn vorige functie als minister van Volksgezondheid ging hij er ook niet direct over. Hij stond er dus min of meer als een combinatie van oud-coronaminister van het vorige kabinet, Hugo de Jonge en minister van het huidige kabinet. De Tweede Kamer accepteerde deze ongebruikelijke gang van zaken omdat opheldering het belangrijkst werd gevonden.

Lees ook  Weermannen weten het zeker: ’historische hoeveelheid’ sneeuw, sneeuwstormen en -10°C!

Hij kreeg een motie van wantrouwen tegen zich ingediend, die ook betrekking heeft op het vertrouwen dat de Kamerleden in hem hebben als minister voor Wonen. 52 Kamerleden zien hem liever ook niet meer in die rol. Voor de Jonge is dat geen reden om op te stappen. Hij wil eraan werken om het vertrouwen terug te winnen.

Lees ook  Dierentuinen in diepe crisis: desnoods dieren laten inslapen

Pony met ernstige verwondingen in beslag genomen

Pas op: giftige frikandellen op straat vormen gevaar voor je hond