in

Middelbare scholen vanaf 31 mei weer helemaal open: ‘Veel docenten blijven thuis’

De middelbare scholen mogen op 31 mei weer helemaal open. Dat heeft het kabinet zaterdag besloten na een extra overleg met deskundigen zaterdag op het Catshuis.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft positief geadviseerd over de opening. De coronacijfers zijn de afgelopen weken flink verbeterd en in het voortgezet onderwijs kan de 1,5 meterregel losgelaten worden.

Zelftest thuis
Wel moeten de leerlingen twee keer per week een zelftest thuis doen. Ook moeten ze afstand houden tot hun docenten.

De meeste middelbare scholieren in het voortgezet onderwijs krijgen momenteel maar een paar dagen per week les.

Ze kunnen sinds maart weer voor minstens een dag in de week naar school. Op 7 juni moeten alle scholen weer open zijn.

Lees ook  Auto rijdt in op groep mbo-studenten in Zwolle, bestuurder opgepakt

Docenten teleurgesteld
Sommige docenten laten nu al weten het totaal niet eens te zijn met de beslissing. “Schiet mij maar lek. Wie dit snapt..”, schrijft leraar Jeroen van Driel op Twitter.

Een andere docent laat aan Hart van Nederland weten: “Veel docenten blijven thuis, dat weet ik zeker. Dat heb ik vorige week al van velen gehoord. Ook ik blijf thuis tot ik twee prikken heb gehad!”


Ook geschiedenisleraar John Arts spreekt zich op Twitter uit tegen het besluit. “Leraren, overig personeel én ouders worden door dit kabinet voor de bus gegooid.

Lees ook  Meerderheid Nederlanders achter 2G-systeem, maar steun voor coronabeleid daalt

Lesgeven aan plofklassen in kleine, slecht geventileerde ruimtes? Ik weiger! Dat worden (helaas) online lessen, ziekmelden of (desnoods) staken.”


De Algemene Onderwijsbond (AOb) laat weten het advies te volgen. Wel maakt de organisatie zich zorgen dat er straks mogelijk docenten onbeschermd voor de klas staan in een situatie waarbij er misschien lastig afstand gehouden of slecht geventileerd kan worden.

Man en vrouw neergestoken door bekende in Haaren

Mogelijk negatieve gevolgen zomervakanties na versoepeling op scholen