in

Meisje zit uren met vingers vast in bowlingbal, pan met frituurvet was de oplossing

Een middagje bowlen pakte niet goed uit voor een meisje in Zoetermeer. Zij bleef met haar vingers vastzitten in een bowlingbal.

Het meisje pakte de bal, wilde gooien maar kwam niet meer los. Uiteindelijk heeft zij ruim twee uur met haar vingers in de bal gezeten. Medewerkers van Bowling- en Recreatiecentrum Westerpark in Zoetermeer probeerden van alles: van zeepsop tot WB40 tot olie, maar niets hielp. Een medewerker besloot de eerste hulp te bellen, die hem doorverwezen naar de brandweer.

De tankspuitauto kwam als eerste ter plaatse, maar die beschikte niet over de juiste middelen. Daarop kwam er een hulpverlenersvoertuig. Maar uiteindelijk was de kok van het recreatiecentrum de redding van het meisje. Hij bedacht haar hand, met bal en al, in een bak met frituurolie te dopen. En zo kwamen de vingers van het meisje uiteindelijk los.

Lees ook  55-jarige Maria Mertens vermist

Nooit meegemaakt
Het is uitzonderlijk dat er iemand vast komt te zitten in een bowlingbal, laat een medewerker weten. ,,Mijn collega werkt hier nu 10 jaar en heeft dat nog nooit meegemaakt.” Volgens haar is er dan ook geen paniek geweest vanmiddag: ,,Het meisje was met haar familie aan het bowlen toen zij vast kwam te zitten. Mijn collega’s reageerden heel rustig, daardoor bleef zij ook rustig.”

Lees ook  Agent blijkt vreemd wapen van relschop­per Malieveld achteraf per abuis zelf te hebben gemaakt

Het meisje, dat door de medewerker op zo’n 12 jaar wordt geschat, heeft geen letsel aan het incident overgehouden. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis en is nadat zij haar vingers weer vrij had, met haar familie naar huis gegaan. Ze heeft de betreffende bowlingbal als aandenken meegekregen.

Man (37) verkracht meisje (13) zeker 30 keer: ‘Je doet me toch wel een plezier? Heb zoveel voor jou gedaan’

Nederlander op Belgische Most Wanted-lijst na meer dan tien jaar opgepakt in Duitsland