in

Meisje van zes maanden oud dat gewond raakte in kinderdagverblijf is overleden

Het meisje van zes maanden oud dat levensgevaarlijk gewond raakte in het kinderdagverblijf ’t Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke, is overleden.

Dat bevestigt het parket aan ‘VTM Nieuws’. De verantwoordelijken van de crèche die opgepakt werden voor verhoor, hebben een nacht in de cel doorgebracht en verschijnen vrijdag voor de onderzoeksrechter in Gent.

Het UZ Gent had donderdagmorgen het parket ingelicht dat een baby een ernstig hersentrauma had opgelopen in onduidelijke omstandigheden.

Lees ook  Vuilnisman redt kind van aanrijding, “Op het juiste moment en de juiste plaats”

Het meisje was een dag eerder door de mug naar de spoeddienst van het ziekenhuis gebracht, na een oproep vanuit het kinderdagverblijf in Mariakerke.

Het kind verkeerde in levensgevaar en haar toestand was kritiek. Vrijdag bevestigde het parket dat het meisje overleden is.

Het parket stelde een wetsarts aan en de onderzoeksrechter liet de crèche verzegelen. Er vond een uitgebreid onderzoek in de crèche plaats en drie verantwoordelijken werden opgepakt.

Lees ook  LET OP bij gebruik van papieren rietjes! 1300 meldingen bij NVWA

Het gaat om de uitbaatster, haar vader en een medewerker. Ze hebben een nacht doorgebracht in de cel en verschijnen in de loop van vrijdag voor de onderzoeksrechter, die zal beslissen of ze aangehouden worden.

Storm eist eerste dode in ons land, ook zeker drie zwaargewonden: zeventiger maakt door wind fatale val in het water

Kinderdagverblijf waar baby hersentrauma opliep, heeft zwaar verleden: “Hij gaf de kinderen kletsen, gooide met hen”