in

Meisje dat op Gelderse recreatieplas verstrikt raakte onder kussens van waterpark overleden

Het minderjarige meisje dat woensdagmiddag ernstig gewond raakte bij een ongeluk bij een speelkussen rondom een populaire recreatieplas in Kapel-Avezaath, is overleden. Dat meldt de politie vanochtend.

Bij het ernstige ongeluk op de plas bij camping In den Boomgaard kwam een jong meisje, een jaar of 9 pas, volgens getuigen vast te zitten onder de luchtkussens van speeleiland Aqualand.

Lees ook  Tilburger (32) overleden bij ongeval met scooter en auto

Een getuige vertelde dat het nu overleden meisje met haar hoofd klem zat. ,,Ik zag aan de zijkant twee benen drijven’’, klonk het.

Twee jongens die het ongeluk zagen gebeuren, doken het water in en maakten het kind los. Ze werd uit de plas gehaald, gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht.

Vandaag is bekendgemaakt dat het meisje het ongeluk niet overleefd heeft. De politie verrichtte gisteren onderzoek naar de toedracht.

Lees ook  Schoonmaker hangt stiekem camera op in slaapkamer en filmt ’intieme momenten’, OM eist celstraf

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deed onderzoek naar het speeleiland. ,,Ik weet niet wat er precies is gebeurd.

Toen ik aankwam bij de plas was het meisje al uit het water gehaald’’, liet de aangeslagen campingeigenaar weten. De strandjes gaan vandaag weer open, maar het speeleiland niet.

Marco Borsato bevestigt relatie met Leontine: ‘Het is weer aan’

Dieven stuiten op slaapwandelend jongetje (4), ‘brengen’ hem naar huis en nemen pinpassen en auto mee