in

Meisje (14) wordt wakker met mysterieuze blauwe plekken en blijkt vreselijke ziekte te hebben

Op een ochtend wordt de 14-jarige Ashton wakker met een mysterieuze blauwe plek. Slechts 24 uur later ontvangt de moeder de afschuwelijke reden op de eerste hulp.

Een van de beste dingen die je je kinderen kunt leren, is dat ze naar hun intuïtie luisteren. Als iets niet goed voelt, is het waarschijnlijk ook niet zo.

Dat is iets wat de moeder van Ashton Powell heel goed weet.

Het leven van de toen 14-jarige tiener uit Australië zou die dag een dramatische wending kennen. Ze voelde aan dat iets niet klopte en vertrouwde haar in intuïtie.

De dagen, weken en jaren die daarop volgden, zouden worden gekenmerkt door moeilijke behandelingen en bijna-doodervaringen. Het was uiteindelijk allemaal de moeite waard, omdat ze de kanker wist te verslaan! Had ze echter niet naar haar intuïtie geluisterd, dan was dit een heel ander verhaal geweest.

Lees ook  Lareb krijgt zo'n 1000 meldingen per dag over bijwerkingen vaccinatie

In een lange en ontroerende post op de Australische site Townsville Bulletin, schrijft Ashton over hoe ze ontdekte dat ze kanker had, als gevolg van enkele mysterieuze blauwe plekken, en haar lange reis om de kanker te verslaan.

“Na een paar dagen kreeg ik blauwe plekken op mijn benen. Op dat moment schoot een vreselijke gedachte over me heen. Ik keek naar mijn moeder en zei: ‘Heb ik kanker?’ Ik zag een bezorgde blik op haar gezicht. Toen begon ze te mekkeren dat het onmogelijk was dat ik kanker kon krijgen. Dus de volgende dag gingen we naar mijn huisarts, dokter Aung. We vroegen hem ernaar en toen vroeg mijn moeder of ze een bloedtest konden doen. Hij stemde toe.”

Iets meer dan een week na haar 14e verjaardag werd Ashton gediagnosticeerd met kanker.

“Toen we in de wachtkamer zaten, kwam er een arts binnen die dingen uitlegde die ik me niet kan herinneren en toen vertelde ze me dat ik leukemie had. Nadat de dokter het ons had verteld, begon mijn moeder te huilen. Papa was in shock en ik was sprakeloos.”

Lees ook  Moeder wordt één van oudste vrouwen die tweeling krijgt op haar 60e – oudste dochter ‘onterft haar’

Het werden hele moeilijke tijden, maar Ashton vocht hard en dapper.

“Ik heb kanker een poepje laten ruiken, maar ik zou het niet gedaan kunnen hebben zonder mijn moeder, mijn broer en ook mijn broers vrienden, Mitch, Beau en Charlie. Deze drie jongens en mijn broer hielpen me om weer te lachen. Ze weten het misschien niet, maar ze hielpen me om van het leven te houden.”

Gelukkig luisterde Ashton naar haar intuïtie en slaagden de artsen erin om de kanker op tijd te detecteren. Mede dankzij haar oplettendheid was Ashton in staat om de kanker te verslaan.

Luister altijd naar je lichaam.

Twee zusjes van 14 en 12 omgekomen door bizar ongeluk met hangmat in eigen achtertuin

Man sterft tijdens stierenrennen in Spaanse stad Onda