in

Meisje (13) dat stierf nadat ze onwel werd tijdens les LO, had corona

De 13-jarige leerlinge die maandagavond in Vilvoorde overleed nadat ze eerder op de dag onwel was geworden op school, bleek besmet te zijn met het coronavirus.

Dat bevestigt directrice van Virgo Plus, Anneleen De Doncker. Of dat ook effectief de reden was waarom ze onwel werd vlak voor de les LO is niet duidelijk.

“Het is het CLB dat ons woensdagvoormiddag op de hoogte bracht van de besmetting”, aldus De Doncker. “Zij hebben ook de ouders van het meisje op de hoogte gebracht.”

Lees ook  WhatsApp-fraude: Maaslandse vrouw lokt oplichter die zich voordeed als zoon op gewiekste wijze in de val

De klasgenoten van M.O. werden daarop naar huis gestuurd. “Alsof het hele gebeuren nog niet shockerend genoeg was, komt dit er nu nog eens bij.

We hebben hen verteld dat er een besmetting was vastgesteld, maar we verwachten de meesten van hen nog deze week terug in de klas.”

In het Vilvoordse onderwijs geldt nog de mondmaskerplicht, maar er wordt toch gevraagd dat de hele klas getest wordt op het coronavirus. “Want iedereen is in rouw en heeft iedereen vastgenomen om te troosten.”

Lees ook  Samantha de Jong laat engel tatoeëren over naam overleden vriend

Op de vraag of de overledene leerling al dan niet gevaccineerd was, kon de directie geen sluitend antwoord geven.

“We bieden de mogelijkheid aan om zich op school te laten vaccineren. Daar is de leerling in kwestie niet op in gegaan, maar uiteraard neemt dat niet weg dat ze buiten school gevaccineerd kon zijn.” (rdb)

Nederlandse toerist rijdt in Frankrijk student dood, deed ‘per ongeluk’ aan spookrijden

De grote vraag: Mag je autorijden met slippers aan? Wat denk jij? Wij hebben het antwoord!