in

Meer dan 100 mensen achter koets met Esmee in Leiden

In Leiden wordt vanmiddag afscheid genomen van de veertienjarige Esmee. Rond het middaguur vertrok een witte koets met het lichaam van het meisje van het paardenpension waar ze veel kwam, aan de Vlietweg. Ze wordt begraven op begraafplaats Rhijnhof, een paar kilometer verderop.

De koets wordt begeleid door politiemensen te paard; Esmee wilde heel graag bij de bereden politie werken. Meer dan honderd mensen lopen achter de koets, meldt Omroep West.

Het grootste deel van het afscheid is besloten en alleen voor familie toegankelijk. “Vanwege de enorme belangstelling hebben we deze bijeenkomst alleen opengesteld voor genodigden’, zegt Wilbert van der Post, paardenpensionhouder en woordvoerder namens de familie van de tiener.

Lees ook  In Den Haag aangehouden man is niet gezochte Italiaan

Het lichaam van Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk werd op Oudejaarsdag gevonden in de bosjes bij de Melchior Treublaan in Leiden.

Een 32-jarige man uit Leiden zit vast op verdenking van moord of doodslag en ontucht. Hij werd opgepakt een paar uur nadat het lichaam was aangetroffen.

Het Openbaar Ministerie maakte deze week bekend dat de verdachte een bekende is van Esmee.

Lees ook  Grapperhaus: ’Avondklok als laatste redmiddel’

Hij is turnleraar bij de gymnastiekvereniging waar het meisje lid van was. De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Na een uitzending van Opsporing Verzocht kwamen ongeveer honderd tips binnen over de zaak. Mede dankzij die tips vond de politie de elektrische fiets van Esmee.

Die stond in de kelderbox van een portiekflat aan de Van Riebeeckhof, op bijna vier kilometer afstand van de Melchior Treublaan.

Dode vrouw Van der Valk Hotel Wassenaar is Briza Garces Florez

28-jarige man schiet 21-jarige vrouw door het hoofd