in ,

Max Verstappen over zijn vader Jos in ziekenhuis: “Hij heeft me geholpen tot de coureur die ik nu ben”

De dag die voor Max Verstappen (23) zo goed begon, eindigt in mineur. Terwijl hij op zondag de winst in de Grand Prix van Nederland in de wacht sleept, wordt zijn vader uit voorzorg per helikopter naar het ziekenhuis in Roermond afgevoerd.

Het is algemeen bekend dat vader Jos Verstappen een grote rol heeft gespeeld in het lange traject richting de Formule 1. Inmiddels staat Verstappen senior meer op afstand. “Mijn vader komt zeker nog naar races, maar niet naar allemaal. Hij kiest de races die hij leuk vindt en die passen bij zijn familieverplichtingen.”

Lees ook  ‘Nieuwe oplichtingstruc’ waarvoor politie waarschuwt ís helemaal geen truc, zegt Rabobank

Mijn vader heeft me altijd in de goede richting geduwd. Hij heeft mij ieder aspect van de job geleerd. Hij opende de motor, zodat ik de techniek ervan kon zien. Hij liet mij mijn kart wassen, niet slechts om hem schoon te maken, maar zodat ik kon checken of er schade was. Mijn vader maakte me bewust van wat er nodig was en zo heeft hij mij geholpen om de coureur te zijn die ik nu ben.”

Lees ook  Utrechtse Simone (32) vermist: grote zorgen om haar gezondheid

Het is nog onbekend hoe het met zijn vader nu gaat.

Met deze bestuurbare haai jaag je iedereen de stuipen op het lijf

Zwemmende vrouw op 10 kilometer van de kust gered uit de Noordzee